NRK Meny
Normal

Beslagla flere tabletter etter at barn ble forgiftet

Tre personer er nå siktet etter at elever ved Halmstad skole i Rygge ble forgiftet av tabletter tirsdag. Lensmannen beslagla flere tabletter under ransaking hos de siktede.

Halmstad skole

Barna fikk i seg piller som de fant ved Halmstad skole i Østfold.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Tirsdag ble fire elever ved skolen kjørt til sykehus etter å ha spist tabletter de hadde funnet i skolegården.

Det viste seg at barna hadde fått i seg Rivotril-tabletter. Det er en medisin for epileptikere, men det er også kjent som et rusmiddel innenfor narkotikamiljøer.

– Vi har tre siktede i saken. To ble avhørt onsdag, den tredje skal avhøres i dag. Vi føler at vi fått rammet inn saken, og at vi har fått en oversikt over hva som kan ha skjedd i forhold til funn av pilleglass, sier lensmann Kjetil Lunde ved Vansjø lensmannskontor.

Fortsetter søk med hund

– Dere har gjort søk med hund i skolegården og området rundt der. Har det ført til funn?

– Vi har gjort noen søk, men der er vi ikke i mål ennå. Gjennom ransakinger hos de siktede har vi funnet to glass som er ganske identiske med det glasset barna fant, som de forsynte seg av, opplyser Lunde.

Lensmannens folk har hatt samtaler med barna sammen med foreldrene.

– Vi har fått forklaringer og synspunkter rundt det. Vi håper barna og foreldrene har det bra, i forhold til det de har vært utsatt for. Vi har også løpende kontakt med skolen for å informere og samarbeide med dem for å gjenskape en trygghet for barna på skolen, sier Lunde.

– Ikke smak på noe

Lensmann i Vansjø, Kjetil Lunde

Lensmann Kjetil Lunde advarer mot å åpne pilleglass og spise av dem.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Lensmannen har mange år bak seg i politiet, men har ikke opplevd tilsvarende.

– Jeg har opplevd at folk har funnet ting, men ikke at de har forsynt seg av det. Det må være budskapet til alle unger, og for voksne for den saks skyld: Dersom man finner noe, så ring politiet, ta kontakt med foresatte, ikke rør det. Skru i alle fall ikke av lokket og smak på det. Det kan være hva som helst, og da vet man ikke konsekvensene, advarer han.

De siktede blir sluppet etter avhør og ransaking. Fremstilling for varetektsfengsling er ikke noe tema nå. De tre er siktet for brudd på narkotikalovgivningen eller legemiddelloven.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: