NRK Meny
Normal

Åtte nye band klare for «Tons of Rock»

– Vi er stolte, sier bookingansvarlig for festivalen. Åtte nye band er klare for Fredriksten festning neste sommer. Sjekk hvilke her!

Behemoth

Polske Behemoth er et av bandene som kommer til Halden neste sommer.

Foto: Pressefoto / BEHEMOTH

– Vi er veldig stolte. Dette viser at det er en stor bredde i festivalen, med norsk rock, internasjonal rock og det største av ekstremmetallband i verden i dag, nemlig Behemoth, sier bookingansvarlig for Tons of Rock, Jarle Kvåle.

Behemoth

Behemoth er kjent som et såkalt blackened death metal-band.

Foto: BEHEMOTH / Pressefoto

Et av de forventede høydepunktene blir nemlig polske Behemoth, kjent som et såkalt blackened death metal-band. De krysser grensene mellom klassisk nordisk svartmetall, med den britisk- og amerikanskinspirerte dødmetallen som også oppsto på slutten av 80-tallet.

– Blir et vanvittig show

– De gjør fem-seks show i året, og det ene skjer altså på Fredriksten festning i Halden. De er et av verdens største metallband, uansett sjanger, og det blir et vanvittig show. Behemoth spilte nylig for 60 000 i Colombia, fortsetter Kvåle.

Adam Darski, kjent undre artistnavnet Nergal, er vokalist og gitarist i Behemoth. Han sier de kommer til å spille sitt siste album «The Satanist» i sin helhet på festivalen.

– Det er alltid et stort privilegium å spille i Norge. Dere kan forvente det beste! Vi teller allerede dagene ned, sier Nergal.

AMON AMARTH

De svenske viking-inspirerte dødsmetall-bandet Amon Amarth er blant dem som skal spille på Tons of Rock.

Foto: JOHN McMURTRIE / Pressefoto

I tillegg til Behemoth ble også syv andre band klare for Tons of Rock i dag.

De svenske, viking-inspirerte dødsmetall-bandet Amon Amarth skal spille, det samme gjør bandet Sixx: A.M., som er bandet til tidligere Mötley Crüe-bassist Nikki Sixx. Norsk rock er representert ved Raga Rockers, ellers er bandene Leprous, Converge, Below og Bodies klare.

I tillegg kommer selveste Black Sabbath.

Enormt trykk på billettene

30 band til skal presenteres før festivalen starter i juni neste sommer. Bookingansvarlig forteller NRK at det kan komme flere overraskelser.

– Vi har fortsatt store navn på blokka. I november og desember kommer vi til å gjøre flere store slipp, selv om vi har allerede fått en kjempestart, sier Jarle Kvåle.

Tons of Rock

Tons of Rock har allerede solgt flere billetter enn de hadde på vårparten i fjor.

Foto: Merete Kildahl/NRK

Etter at Black Sabbath ble bekreftet klare for festivalen har billettsalget gått unna. Kvåle kan ikke kommentere nøyaktige tall, men avslører at interessen er meget stor før neste års festival.

– Kapasiteten er 8000 per dag. Det har vært et enormt trykk på billettene så langt, og vi har solgt mer nå enn det vi hadde langt ut på vårparten i fjor, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: