NRK Meny
Normal

Ekstraordinært møte om rådmannen

Arbeiderpartiet i Halden krever at ordføreren orienterer om hva som skjer i rådmannsaken.

Per Egil Pedersen

Politikerne i Halden skal diskutere rådmann Per Egil Pedersens fremtid.

Foto: Stein Ove Korneliussen/NRK

Det skal være misnøye med kommunens underskudd og styring av administrasjonen som førte til at rådmannen ble innkalt til et møte der arbeidsforholdet hans ble diskutert.

Rådmann Per Egil Pedersen avviser selv at han har fått sparken.

Les også: Ordfører rystet over feilføringer

Fra et samlet AP

Arbeiderpartiets gruppeleder Per-Kristian Dahl har tidligere denne uka anmodet ordføreren om et ekstra møte i formannskapet for å få en orientering om saken.

I en e-post til ordføreren i torsdag ettermiddag krevde Dahl at det innkalles til et ekstraordinært møte i formannskapet senest tirsdag 7. februar.

Les også: Underskuddet øker

Kommunestyret som bestemmer

Kravet er undertegnet av Per-Kristian Dahl, John Østensvig, Svein Olaussen, Ellen Simensen og Mona Bråthen, skriver Halden Arbeiderblad.

– Jeg har tatt dette til etterretning, og har kalt inn til ekstraodrdinært møte i formannskapet tirsdag ettermiddag, sier ordfører Thor Edquist til NRK.no.

Formelt er det kommunestyret som ansetter og avsetter en rådmann. Neste møte i kommunestyret er 1. mars.

Les også: – Jeg har ikke fått sparken

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tørrkokte kjele

    Nødetatene rykket i natt ut til Hæraveien i Mysen, etter melding om en tørrkokt kjele. Det skal ha vært mye røyk, men ingen åpne flammer. Kjelen ble båret ut, og eier av leilighet ble kjørt til legevakta for sjekk.

  • Tar over en krevende jobb

    Det blir en stor og krevende oppgave å drive Sykehuset Østfold videre. Det sier Irene Dahl Andersen, som fra i morgen blir konstituert direktør ved sykehuset. Just Ebbesen trakk seg som direktør i går. Nå må alle stå sammen for å få orden, sier Irene Dahl Andersen.

    Irene Dahl Andersen
    Foto: NRK