Hopp til innhold

Ordfører rystet over feilføringer

Halden kommune utgiftsførte ikke avgifter for 13, 5 millioner kroner for feriepenger i fjor. – Jeg er litt rystet, sier ordfører Thor Edquist.

Ordfører i Halden, Thor Edquist

Ordfører i Halden, Thor Edquist, sier at fjorårets underskudd blir enda større enn fryktet.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Halden kommune utgiftsførte ikke arbeidsgiveravgift av avsatte feriepenger for 13, 5 millioner kroner i fjor, skriver Kommunal Rapport.

For Halden kommune utgjør utgiftsførte, opptjente feriepenger rundt 95 millioner kroner for hele 2011.

Arbeidsgiveravgiften på 14,1 prosent av dette beløpet tilsvarer rudt 13, 5 millioner.

Dermed øker kommunens underskudd ytterligere for 2011.

Les også:

Lar staten ta over styringen

Det er tidligere gitt signaler om at Halden kommune kom til å gå mellom 75 og 100 millioner kroner i underskudd i 2011.

Det nye flertallet i byen vil ikke ha drastiske kutt for å få bukt med underskuddet. I stedet havner de frivillig i registeret over statlig styrte kommuner.

Halden-ordfører Thor Edquist sa til nrk.no i desember 2011, at plasseringen i registeret er helt nødvendig for å dekke inn underskuddet.

– Med den økonomien vi har nå, så ser ikke jeg på dette som noe stort problem. Vi må ha råd til å ta opp lån og til å betale de kommende utgiftene som det medfører og det har vi ikke i dag, sa Edquist.

Les også:

Oppdaget i kontroll

Det var i en kontroll rett etter nyttår at kommunen oppdaget at arbeidsgiveravgift av feriepenger opptjent i hele 2011 ikke var beregnet, utgiftsført og avsatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brev om arbeidsgiveravgift

NRK.no har fått tilgang til denne e-posten som er sendt til enhetsledere og kommunalsjefer i Halden kommune. Her redegjøres det for feilføringen.

Foto: Faksimile / NRK

Ordfører Thor Edquist (H) sier til Kommunal Rapport at han synes saken er alvorlig, fordi han mener dette skal skje automatisk.

– Konsekvensen er at fjorårets underskudd blir enda større enn fryktet, og at det blir enda vanskeligere å rette opp økonomien i løpet av fire år, sier Edquist.