NRK Meny
Normal

Får ikke hete "Daghøyskolen"

Daghøyskolen i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden må bytte navn, krever Utdanningsdepartementet.

AOF i Sarpsborg, Halden og Fredrikstad får ikke lenger bruke betegnelsen Daghøyskolen om et av sine kurstilbud.

Betegnelsen høyskole er forbeholdt høyere utdanning, skriver Kunnskapsdepartementet.

Frykter forveksling

Stortingsrepresentant Jon Gåsvatn fra Fremskrittspartiet mener at betegnelsen "Daghøyskolen" er villedende for dem som skal gi tilskudd til organisasjonen.

Daghøyskolen er betegnelsen for kurs rettet mot langtidsledige voksne som har blitt rekurttert via sosialetaten eller NAV.

- Navnet kunne føre til at man fikk andre assosiasjoner. Tilbudet har vært lokalisert både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden og i en årrekke har AOF søkt kommuner og fylkeskommune om støtte. Jeg er redd noen politikere kanskje ikke har visst hva tilbudet gikk ut på, sier Jon Gåsvatn, stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet.

Til topps

Gåsvatn tok saken opp med Kunnskapsdepartementet og fikk støtte for sitt syn. I brevet fra departementet står det blant annet:

"Utdannings- og forskningsdepartementet slår fast at navnebruken er et lovbrudd så lenge studiet ikke er godkjent som høyere utdanning."

Avviser beskyldningene


Konstituert daglig leder for AOF Sarpsborg, Unni Ødegård synes det er merkelig at Gåsvatn har tatt opp denne saken nå og avviser beskyldningene om at organisasjonen skal ha benyttet navnet til å få økt støtte.

- Det har vi aldri gjort og jeg må nesten le også. Dette navnet har vi brukt i 15 år. Hvorfor har ikke Gåsvatn tatt det opp tidligere, sier Ødegård.

AOF har ennå ikke rukket å diskutere kravet om å bytte navn, men Ødegård regner ikke med at det er noe problem for organisasjonen å kalle kursene noe annet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjal mens eiere var hjemme

    En bil har blitt stjålet fra et hjem i Moss sentrum onsdag kveld, mellom 16:30 og 20:30. Politiet forteller at tyven kan ha gått inn i gangen og hentet nøklene mens eierne var våkne og hjemme.

  • Vil bli bønder

    Aldri før har så mange søkt seg til landbruksstudier som nå. Tomb videregående skole i Råde melder om rekordsøkning fra hele landet og oppretter derfor en ekstra landbruksklasse til høsten. Det forteller rektor på Tomb, Morten Thomassen. Han tror det å bo på internat med gården rundt seg er attraktivt.