NRK Meny
Normal

Får ikke hete "Daghøyskolen"

Daghøyskolen i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden må bytte navn, krever Utdanningsdepartementet.

AOF i Sarpsborg, Halden og Fredrikstad får ikke lenger bruke betegnelsen Daghøyskolen om et av sine kurstilbud.

Betegnelsen høyskole er forbeholdt høyere utdanning, skriver Kunnskapsdepartementet.

Frykter forveksling

Stortingsrepresentant Jon Gåsvatn fra Fremskrittspartiet mener at betegnelsen "Daghøyskolen" er villedende for dem som skal gi tilskudd til organisasjonen.

Daghøyskolen er betegnelsen for kurs rettet mot langtidsledige voksne som har blitt rekurttert via sosialetaten eller NAV.

- Navnet kunne føre til at man fikk andre assosiasjoner. Tilbudet har vært lokalisert både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden og i en årrekke har AOF søkt kommuner og fylkeskommune om støtte. Jeg er redd noen politikere kanskje ikke har visst hva tilbudet gikk ut på, sier Jon Gåsvatn, stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet.

Til topps

Gåsvatn tok saken opp med Kunnskapsdepartementet og fikk støtte for sitt syn. I brevet fra departementet står det blant annet:

"Utdannings- og forskningsdepartementet slår fast at navnebruken er et lovbrudd så lenge studiet ikke er godkjent som høyere utdanning."

Avviser beskyldningene


Konstituert daglig leder for AOF Sarpsborg, Unni Ødegård synes det er merkelig at Gåsvatn har tatt opp denne saken nå og avviser beskyldningene om at organisasjonen skal ha benyttet navnet til å få økt støtte.

- Det har vi aldri gjort og jeg må nesten le også. Dette navnet har vi brukt i 15 år. Hvorfor har ikke Gåsvatn tatt det opp tidligere, sier Ødegård.

AOF har ennå ikke rukket å diskutere kravet om å bytte navn, men Ødegård regner ikke med at det er noe problem for organisasjonen å kalle kursene noe annet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.