NRK Meny
Normal

Får ikke hete "Daghøyskolen"

Daghøyskolen i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden må bytte navn, krever Utdanningsdepartementet.

AOF i Sarpsborg, Halden og Fredrikstad får ikke lenger bruke betegnelsen Daghøyskolen om et av sine kurstilbud.

Betegnelsen høyskole er forbeholdt høyere utdanning, skriver Kunnskapsdepartementet.

Frykter forveksling

Stortingsrepresentant Jon Gåsvatn fra Fremskrittspartiet mener at betegnelsen "Daghøyskolen" er villedende for dem som skal gi tilskudd til organisasjonen.

Daghøyskolen er betegnelsen for kurs rettet mot langtidsledige voksne som har blitt rekurttert via sosialetaten eller NAV.

- Navnet kunne føre til at man fikk andre assosiasjoner. Tilbudet har vært lokalisert både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden og i en årrekke har AOF søkt kommuner og fylkeskommune om støtte. Jeg er redd noen politikere kanskje ikke har visst hva tilbudet gikk ut på, sier Jon Gåsvatn, stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet.

Til topps

Gåsvatn tok saken opp med Kunnskapsdepartementet og fikk støtte for sitt syn. I brevet fra departementet står det blant annet:

"Utdannings- og forskningsdepartementet slår fast at navnebruken er et lovbrudd så lenge studiet ikke er godkjent som høyere utdanning."

Avviser beskyldningene


Konstituert daglig leder for AOF Sarpsborg, Unni Ødegård synes det er merkelig at Gåsvatn har tatt opp denne saken nå og avviser beskyldningene om at organisasjonen skal ha benyttet navnet til å få økt støtte.

- Det har vi aldri gjort og jeg må nesten le også. Dette navnet har vi brukt i 15 år. Hvorfor har ikke Gåsvatn tatt det opp tidligere, sier Ødegård.

AOF har ennå ikke rukket å diskutere kravet om å bytte navn, men Ødegård regner ikke med at det er noe problem for organisasjonen å kalle kursene noe annet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglet over 30 kilo tobakk

    Et par fra Syria ble tatt med 32,5 kilo tobakk i Rømskog ved 13-tiden tirsdag ettermiddag. Bilen de kjørte ble fanget opp av tollernes kamera på grensen, og de to ble brakt til lensmannen på Ørje. Det viste seg at de er asylsøkere i Sverige, så de blir utvist tilbake dit. Med seg på veien får de et forelegg på 100.000 kroner.

    Smuglet tobakk i Rømskog
    Foto: Tolletaten
  • Samarbeider om stort lagerbygg

    Borregaard og Borg Havn vil bygge et lagerbygg for lignin på Øra i Fredrikstad. Bygget kan bli 17.000 kvadratmeter stort, og stå ferdig til sommeren 2019, hvis planen blir en realitet. Meningen er å kutte ned på veitransport av råstoff til Borregaards produksjon, opplyser selskapet.