Anklager Comet for ulovlig trening

Halden kommune reagerer på opplysninger om at byens ishockeyklubb skal ha trent i Halden ishall til tross for at de ikke har brukstillatelse til hallen.

Halden ishall

Ifølge Halden kommune skal Comet ha trent i Halden ishall, men styreleder i Comet Mona Buvik sier hun ikke er kjent med at det har vært treninger i hallen.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune ved kommunalsjef for teknisk og kultur Åsmund Bråtekas har fredag ettermiddag sendt ut en pressemelding om saken.

- Stengt for all sportslig bruk

Der står følgende å lese:

«Halden kommune, ved enhet bygg, plan og geodata, er gjort kjent med at IK Comet har trent i Halden ishall. Dette til tross for at midlertidig brukstillatelse ikke foreligger. Bygningsmyndigheten legger derfor ned pålegg om opphør av bruk.»

Bråtekas forklarer hva dette betyr slik:

- Det betyr i klartekst at det er understreket formelt at ishallen er stengt for all bruk ut over det som er bygningsmessig arbeid, sier Bråtekas.

- Kjenner ikke til at hallen har vært brukt

Styreleder i Comet, Mona Buvik, sier at hun ikke kjenner til at det har vært noen treninger i ishallen.

- A-laget har selvsagt trent, men det har vært individuell trening. Jeg er ikke kjent med at ishallen har vært brukt, sier Buvik.

Hun forteller også at kommunen ikke har kontaktet Comet om denne saken.

- Må lage komplett byggesøknad

Kommunalsjef Bråtekas sier at Comet må få det formelle i orden og utbedre hallen før den kan brukes.

- Det første som skal til er at det overleveres en komplett byggesøknad, en endringssøknad som kan godkjennes av bygningsmyndigheten. Og når de arbeidene da er utført, kan bygningsmyndigheten utstede en ferdigattest, sier Bråtekas.

- Neppe brukstillatelse med det første

Ifølge pressemeldingen fra kommunen er det ikke klart når hallen kan tas i bruk igjen, men det skjer neppe med det første.

Siste setning i pressemeldingen lyder slik:

«Det er ikke realistisk at midlertidig brukstillatelse kan gis i løpet av de nærmeste ukene.»

Det kan bety mer trøbbel for Comet, for ifølge Norge Ishockeyforbund skal Comets hjemmekamp den 4. oktober mot Storhamar spilles som planlagt i Halden ishall.

Les også: Ikke hjemmekamper i Østfold