NRK Meny
Normal

– Det har vært veldig vanskelig

Foreldrene til 11-åringen som ble påkjørt og drept etter fisketur, anker ikke dommen.

Darius Nebilevicius og Laima Nebileviciene

DROPPER SAKEN: 11-åringens foreldre, Darius Nebilevicius og Laima Nebileviciene, vil ikke anke erstatningsdommen.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Det bekrefter familiens bistandsadvokat, Cecilie Waage.

11-år gamle Samuelis Nebilevicius mistet livet da han ble påkjørt på sykkelen sin hjem fra en fisketur i nabolaget i Rakkestad.

19-åringen som kjørte bilen nektet straffskyld, og ble senere frikjent av Sarpsborg tingrett.

Familien har nå vurdert om de skal anke dommen der sjåføren også blir frikjent for erstatningsansvar, men har nå bestemt seg for ikke å forfølge saken videre.

– Vært tøft for dem

Mamma Laima Nebileviciene sier til NRK at det hele har vært vanskelig, men at de nå ikke går videre med saken.

Cecilie Waage

VANSKELIG: Familiens bistandsadvokat sier det har vært tøft for familien å følge rettsprosessen og at de ikke orker det en gang til.

Foto: Jan Ivar Vik

Bistandsadvokat Cecilie Waage forklarer hvorfor:

– Den ene grunnen er at påtalemyndighetene ikke anker dommen, det andre er at det blir for vanskelig for dem. Det å skulle kjøre en hel sak på egenhånd blir for tøft, rett og slett. Det viktigste for familien er å avslutte denne saken.

Hun sier at det handler om å få rettferdighet for gutten sin, ikke penger. Og hun legger ikke skjul på at dette har vært en vond tid.

– Det har vært en kjempebelasting. Ikke bare for foreldrene, men også for søsken. Nå ser de frem til å gå videre, sier hun.

Sjåføren av bilen hadde nylig fått førerkortet og i ifølge tiltalen skal 19-åringen ha foretatt en forbikjøring av to biler, uten tilstrekkelig sikt og i for høy hastighet, rett foran en bakketopp.

 Samuelis Nebilevicius døde i en trafikkulykke

DØDE: Samuelis Nebilevicius mistet livet etter en trafikkulykke i Rakkestad i april 2013.

Foto: Privat

Etter ulykken måtte familien til Samuelis vente i et år på å få høre hva som hadde skjedd med sønnen den fatale dagen og de har kjempet en lang kamp for å komme gjennom til rettssystemet.

Dødsulykke i Rakkestad

FISKETUR: Samuelis var på vei hjem fra en fisketur da ulykken skjedde bare et par kilometer unna hjemmet hans.

Foto: Glenn Johansson

Politiinspektør ved Østfold politidistrikt, Kåre Solvoll, beklaget overfor familien.

– Saken ble liggende fra oktober 2013 til mars 2014. Det var da politiet flyttet til Grålum, så det har nok noe med flyttingen å gjøre. Men saken har blitt liggende for lenge. Det er ikke tvil om det. Det er rett og slett svært beklagelig når du har etterlatte i en så alvorlig sak som det her.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utrykningsskjøring på E6

    Det vil være flere synlige utrykningsskjøretøyer på E6 i Østfold i dag. Det er nødetatene som driver med trening og godkjenning, opplyser Østfold-politiets operasjonsleder. Kjøringen vil foregå frem til klokken 15 i ettermiddag.

  • Kreditorene enige om Norske Skog

    Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

    Norske Skog Saugbrugs - Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK