NRK Meny
Normal

Alpinsesongen over i Kjerringåsen

– Det er kjedelig, men vi klarer ikke å kjempe mot værgudene, sier daglig leder Leif Skaar.

Leif Skaar

Det ble en amputert sesong i Kjerringåsen i år på grunn av mildvær og regn. Leif Skaar synes det er trist å måtte stenge bakken allerede nå.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Etter en kort vinter er sesongen allerede over for alpinanlegget i Kjerringåsen.

– Nå er det blitt vår. Det er i hvert fall ikke nok snø til at vi kan holde åpent, så vi har stengt for sesongen, sier Leif Skaar.

– For dårlig

Kjerringåsen

Det ble en kort sesong for alpinanlegget Kjerringåsen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Denne sesongen har det bare bakken bare vært åpen 32 dager, mens en normal sesong ligger på omtrent 75 dager, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det er altfor dårlig. Vi burde hatt langt over det dobbelte, sier Skaar til NRK.

– Det ble en veldig kort sesong, for det var en sen start også. At det har blitt en dårlig sesong kan vi konstatere.

Skaar hadde håpet å kunne åpne skianlegget allerede 15. desember. Men så kom mildværet og vasket vekk det som var produsert av snø.

Smeltet bort

Et stykke ut i januar kom endelig kulda, og det kunne produseres snø til bakken. Nå har det meste smeltet vekk igjen.

Skaar synes det er trist at de ikke har vært heldige med været.

– Det er tråkig både for anlegget og for folk som gjerne vil stå på ski. Det er mange som ringer og det er mange som synes det er trist at vi må stenge så tidlig. Det er vi selvfølgelig enig i. Det er veldig kjedelig, men vi klarer ikke å kjempe mot værgudene.

Før årets sesong ble det bestemt at det skulle brukes tre millioner kroner på nyinvesteringer i Kjerringåsen. Pengene gikk blant annet til en ny prepareringsmaskin, et nytt og avansert billettsystem og 1300 meter med nye heiskabler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.