NRK Meny
Normal

Advarer mot ny trend

Festivalsommeren er godt i gang. Men overgrepsmottaket i Østfold advarer nå mot en ny, skummel trend - tafsing på festival.

Putte i parken

OVERGREP: På en festival i Karlstad ble det meldt om 24 overgrep. Nå advarer overgrepsmottaket i Østfold mot tafsing på festival (personene på bildet har ingenting med overgrepene å gjøre).

Foto: SVT

Nylig hadde en festival i Sverige 24 overgrep.

Ann Helen Lomsdalen

ALVORLIG: Ann Helen Lomsdalen i overgrepsmottaket i Østfold.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Tafsing på festival er en ny trend som må tas alvorlig. Det kan være gutter som samler seg rundt jenter og tafser på dem, og vi har også hatt tilfeller der jenter har blitt voldtatt. Det er absloutt ikke greit, sier lederen for overgrepsmottaket i Østfold, Ann Helen Lomsdalen.

– Et nei er et nei

– Alle har en ulik intimgrense. Men vil du ikke, så vil du ikke, og da bør ikke tafsing være lov i det hele tatt, sier de tre mossejentene Sandra Wilberg, Andrea Mongstad og Ester Moen.

Wilberg, Mongstad og Moen

BEKYMRET: De tre mossejentene føler seg ikke helt trygge.

Foto: Julie Nilsen / NRK

Jentene sier de er bekymret for både tafsing og andre overgrep.

– Det kan jo skje hvem som helst, og det er litt skummelt å tenke på. Vi er jo ikke så gamle heller, sier attenåringene.

Tusenårsfesten i Sarpsborg

29. og 30. juli er datoene for tusenårsfeiringen til Sarpsborg by. Der vil blant andre Nico & Vinz, samt popikonet Lionel Richie opptre. Festivalsjefen forteller at sikkerheten rundt arrangementet skal være god.

Svein Halvorsen

FESTIVALSJEF: Svein Halvorsen sier sikkerheten på tusenårsfesten skal være god.

Foto: Julie Nilsen / NRK

– Vi har 800 meter med gjerder som vi setter opp rundt arenaen. Til nå har vi overdimensjonert med tanke på sikkerheten, og det er for å forhindre at det skal skje noe. Men hvis det skjer noe alvorlig, så må vi reagere med en gang på hardeste måte for å stoppe det, sier Svein Halvorsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.