«Syng med vårs» til trombonist

18 år gamle Karoline Trondsen fra Skjærhalden på Hvaler ble overrakt «Syng med vårs»-prisen lørdag. Men selv om 18-åringen tar sangtimer, er det som trombonist hun ble hedret.

Karoline Trondsen

Karoline Trondsen ble overrakt «Syng med vårs»-prisen lørdag.

Foto: Ketil Strebel / NRK

«Syng med vårs»-prisen er et musikkstipend som deles ut til musikktalenter fra Fredrikstad og Hvaler, et samarbeid mellom Fredriksstad Blad, NRK Østfold og Ordos AS. Årets jury bestod av Merete Løkkeberg-Meyer, Dan René Dahl og Dag Solheim. Ungdommene søker på stipendet, og det var tre som var nominert før utdelingen lørdag.

– Jeg var storfornøyd med å bli nominert, da ble jeg invitert til Fredrikpris-utdelingen på City Scene og fikk gallamiddag og underholdningen. Og så fikk jeg prisen i tillegg, forteller Karoline.

– Hvordan føltes det å høre navnet sitt?

Klar for sjokolademousse ...

– Greia var at det skulle være først hovedrett og så sjokolademousse til dessert. Så skulle de ta prisen etter desserten Jeg var veldig klar for sjokolademoussen. Men så tok de prisen mellom. Jeg var ikke forberedt på det. Da de sa navnet mitt ble jeg helt fortumlet.

Prisen er ikke den første Karoline finner. I 2012 fikk hun drømmestipendet. Da Karoline var 15 år gammel så hun at hun ville bli så god som mulig på trombone.

Mer enn en hobby

– Jeg vil jo fremdeles bli så god som mulig. Jeg er nærmere det å gjøre mer ut av det enn bare å ha det som en slags hobby. Jeg begynner å komme lenger vekk fra realfagstankene, sier 18-åringen som går siste året på videregående skole. Og hun går ikke musikklinjen.

Karoline prøver å få øvd mest mulig. Hun tar timer hos Aline Nistad som arbeider ved Høyskolen i Oslo. Det hjelper også litt å ha en mor som er musiker, hun spiller også trombone.

– Det er greit å ha hatt realfagene og ha en slags base å gå ut fra. Det er ikke lett å lykkes som musiker, det er greit å ha noe å falle tilbake på, sier 18-åringen. Men hun røper at hun har søkt musikkhøyskolen i Oslo, og har planer om å søke i Göteborg og kanskje i København.

Stipendet er på 25.000 kroner, og pengene skal brukes til et nytt instrument. En trombone koster ca. 45.000 kroner, og Karoline planlegger å dra til fabrikken og få den tilpasset.