NRK Meny
Normal

«Ransoffer» siktet for falsk anmeldelse

Mannen som hevdet å ha blitt banket opp og ranet av to menn i Glengshølen i mars, har tilstått at han leverte inn en falsk anmeldelse.

Ran i Glengshølen

Politiet gikk ut på både radio, nettaviser og sosiale medier og ba om tips i forbindelse med det angivelige ranet i Glengshølen 19. mars.

Foto: Politiet i Sarpsborg

Mannen i slutten av 20-årene leverte i mars inn en anmeldelse til politiet i Sarpsborg, der han forklarte at han hadde blitt slått og ranet foran sine to barn i Glengshølen.

Ifølge mannen skal han ha stått på utsiden av bilen sin og tatt seg en røyk da to menn gikk løs på ham og stjal fra ham en mobiltelefon og en lommebok.

Nå har politiet siktet ham for å levert inn en falsk anmeldelse.

– Vedkommende har avgitt en tilståelse i henhold til siktelsen, og vi anser nå også denne saken for oppklart. Dette ranet har rett og slett ikke skjedd. I stedet har fornærmede hatt et motiv for å fabrikkere en forklaring og således inngitt en falsk anmeldelse til politiet, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til NRK.

Tre ransanmeldelser

Kai Andersen 1

Krimsjef Kai Andersen hos politiet i Sarpsborg anser saken som oppklart.

Foto: Gro Engen

Andersen forteller at mannen har forklart seg om motivet for å levere anmeldelsen i avhør med politiet.

– Han har hatt et personlig og åpenbart motiv for å gjøre dette, men jeg ønsker ikke utdype det noe nærmere, forteller han.

Politiet i Sarpsborg har de siste månedene brukt store ressurser på å oppklare og forebygge ran i Glengshølen like utenfor byens sentrum.

Etter nyttår har det blitt anmeldt tre grove personran i området.

De to første ranene regnes som oppklart etter at politiet siktet flere ungdommer i sakene tidligere i år. Nå mener Sarpsborg-politiet altså at også den siste saken er oppklart, etter at mannen i 20-årene har tilstått falsk anmeldelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

  • Stjernen seirende ut av målshow

    Sesongens siste kamp for Stjernen endte med et målkalas hjemme mot Kongsvinger. Det endte til slutt hele 7-6 etter spilleforlengelse, i en kamp som ifølge Fredriksstad Blad var målrik, men ikke spesielt velspilt.