NRK Meny
Normal

«Ransoffer» siktet for falsk anmeldelse

Mannen som hevdet å ha blitt banket opp og ranet av to menn i Glengshølen i mars, har tilstått at han leverte inn en falsk anmeldelse.

Ran i Glengshølen

Politiet gikk ut på både radio, nettaviser og sosiale medier og ba om tips i forbindelse med det angivelige ranet i Glengshølen 19. mars.

Foto: Politiet i Sarpsborg

Mannen i slutten av 20-årene leverte i mars inn en anmeldelse til politiet i Sarpsborg, der han forklarte at han hadde blitt slått og ranet foran sine to barn i Glengshølen.

Ifølge mannen skal han ha stått på utsiden av bilen sin og tatt seg en røyk da to menn gikk løs på ham og stjal fra ham en mobiltelefon og en lommebok.

Nå har politiet siktet ham for å levert inn en falsk anmeldelse.

– Vedkommende har avgitt en tilståelse i henhold til siktelsen, og vi anser nå også denne saken for oppklart. Dette ranet har rett og slett ikke skjedd. I stedet har fornærmede hatt et motiv for å fabrikkere en forklaring og således inngitt en falsk anmeldelse til politiet, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til NRK.

Tre ransanmeldelser

Kai Andersen 1

Krimsjef Kai Andersen hos politiet i Sarpsborg anser saken som oppklart.

Foto: Gro Engen

Andersen forteller at mannen har forklart seg om motivet for å levere anmeldelsen i avhør med politiet.

– Han har hatt et personlig og åpenbart motiv for å gjøre dette, men jeg ønsker ikke utdype det noe nærmere, forteller han.

Politiet i Sarpsborg har de siste månedene brukt store ressurser på å oppklare og forebygge ran i Glengshølen like utenfor byens sentrum.

Etter nyttår har det blitt anmeldt tre grove personran i området.

De to første ranene regnes som oppklart etter at politiet siktet flere ungdommer i sakene tidligere i år. Nå mener Sarpsborg-politiet altså at også den siste saken er oppklart, etter at mannen i 20-årene har tilstått falsk anmeldelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fryktet spredning

    Sarpsborg Brannvesen driver nå med etterslukning etter at det brant i en campingvogn på Bådstangen i Trøsken. Det hadde tatt noe fyr i skogen rundt, men det er nå slukket, ifølge alarmsentralen.

  • Kuttskader i magen

    Politiet meldte i natt at de rykket ut med store politistyrker til Mysen etter at ei dame ble funnet med kuttskader i magen på en bensinstasjon. Kvinnen ble fløyet til Ullevål, hvor hun er til behandling. Kun overfladiske skader. Politiet melder at de har sikret gode spor fra stedet og har avsluttet den operative politinnsatsen på stedet.