NRK Meny
Normal

Krever opprydding i trakasseringssak

Kommunalsjef anmeldte aldri sextrakassering mot kvinnelig ansatt. Fremskrittspartiet krever at rådmannen rydder opp.

Per Egil Evensen, Frp Halden

ALVORLIGE PÅSTANDER. - Det nærmer seg en tjenesteforsømmelse, når ikke en kommunalsjef griper fatt i såpass alvorlige påstander, sier Frps gruppeleder Per Egil Evensen.

Foto: Kjetil Berg

Fremskrittspartiet i Halden krever at rådmannen rydder opp i ledersjiktet i teknisk etat.

I forbindelse med en strandsonesak skal det ifølge kommunalsjef Åsmund Bråtekas i teknisk etat, ha vært seksuell trakassering av en kvinnelig ansatt og trusler mot ansatte, men sakene er ikke anmeldt til politiet.

– Dette må kommunalsjefen gå videre med på rette hold, ellers er det snakk om en tjenesteforsømmelse, fordi dette er grove påstander, sier gruppeleder i Frp, Per Egil Evensen til NRK.no.

Les også:

Holmen i Svalerødkilen, Halden

STRIDSOMRÅDE. Kommunen har flere ulovlige byggesaker å ta tak i i Svalerødkilen (bildet).

Foto: Privat

Krangel i strandsonen

Det er i forbindelse med ulovlige byggesaker i strandsonen i Svalerødkilen i Halden, at det har vært kraftig konflikt mellom kommunen og beboere i området, og enkelte av beboerne imellom.

I forrige uke påstod kommunalsjef Åsmund Bråtekas at en kvinnelig ansatt var seksuelt trakassert i hans nærvær.

Kommunalsjefen sier det har florert med trusler mot ansatte i kommunen i sakens anledning, både mot ham selv og andre, men han har ikke anmeldt sakene til politiet.

– Det har vært seksuell trakassering, det gjelder ikke meg, men det gjelder henne. Jeg var selv til stede da det skjedde en gang, sa Bråtekas til NRK.no i forrige uke.

Les også:

Kirsti Rørmyr, Fagforbundet Halden kommune

FORVENTER REAKSJON. - Hvis en kommunal leder er vitne til at en ansatt utsettes for seksuell trakassering, forventer jeg at det reageres, sier Fagforbundets Kirsti Rørmyr.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Forventer at ledere står opp for de ansatte

Kirsti Rørmyr, som er Fagforbundets leder i Halden kommune, reagerer kraftig på passivitet i forhold til de grove påstandene om seksuell trakassering av en kvinne ansatt i Halden kommunes tekniske etat.

Hun sier til NRK.no at hun ikke kjenner detaljene i saken, men at hun på generelt grunnlag mener at ledere må stå opp for sine ansatte.

– Det er helt klart at hvis en leder, uansett hvilket nivå lederen befinner seg på, hører en sextrakassering mot en ansatt -da forventer jeg at dette blir det gjort noe med, sier Rørmyr.

Les også:

Eivind Hansen

INTERN UTREDNING. Konstituert rådmann Eivind Hansen vil følge opp påstandene om trakassering og trusler i forbindelse med Svalerødkilen-saken.

Foto: Privat

Krever at rådmannen rydder opp

Nå krever Frp at rådmannen griper inn i saken.

– Dette er en alvorlig sak, med alvorlige påstander, og jeg forventer at rådmannen følger opp dette, sier Per Egil Evensen.

Konstituert rådmann Eivind Hansen, sier han tar slik henvendelser alvorlig, og lover å ta saken videre.

– Vi tar tak i alle saker, der Halden kommune kommer uheldig ut og i et dårlig lys. Vi vil undersøke fakta i denne saken, sier Eivind Hansen til NRK.no.

Les også:

Intern utredning

Kunne kommunen ha håndtert denne saken bedre?

– Det er alltid rom for å gjøre ting annerledes i etterpåklokskapens lys. Nå skal jeg dykke dypere ned i fakta, sier konstituert rådmann i Halden kommune Eivind Hansen.

Ifølge ham vil det nå bli gjennomført en utredning.

– Denne utredningen vil vi holde internt i kommunen – i hvert fall foreløpig, sier Hansen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK