NRK Meny
Normal

– Pass på hundene deres

Klar beskjed fra politiet etter saueangrep.

Hundeeier anmeldt
Foto: Politiet i Østfold på Twitter / Skjermdump

En hundeier har blitt fratatt hunden sin og er anmeldt etter at hunden hans jaget og skadet flere sauer på Jeløy i Moss. Nå ber politiet innstendig om at folk passer på bikkjene sine.

Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt sier til Moss Avis at hunden hadde stukket av, og eieren hadde sendt inn savnetmelding, før det kom melding fra en gårdbruker om at en hund hadde angrepet flere av sauene hans.

Politiet har anmeldt hundeeieren fordi man som hundeeier plikter å ha kontroll på hunden sin, sier Sandberg til avisen.

Hunden er tatt i forvaring av politiet, og det blir opp til mossepolitiet og juristene der å avgjøre hva som skjer videre med hunden. Ifølge Moss Avis kommer mest sannsynlig hundeeieren også til anmelde forholdet.

Hendelsen skjedde lørdag kveld, og politiet fikk flere meldinger om savnede hunder, og ber på Twitter folk om å passe på hundene sine.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Niendeplass til Sarpsborg janitsjar

    Elitedivisjon i NM i janitsjar i Trondheim ble vunnet Christiania Blåseensemble, Sarpsborg janitsjar spilte seg til en niendeplass.

  • Greåker musikkorps vant

    Greåker musikkorps vant førstedivisjon i NM janitsjar i Trondheim lørdag kveld. Orkesteret spilte "Homenaje a Joaquin Sorolla". Greåker rykket ned fra elitedivisjonen i fjor, men sikret altså opprykk igjen på første forsøk.