NRK Meny
Normal

– Jeg er ikke nervøs, jeg har full kontroll

I dag starter medaljejakten for Bård Nesteng i European Games i Baku. Bueskytteren har full kontroll på nervene.

Bård Nesteng er ikke nervøs før European Games
Foto: Martin Hafsahl / Olympiatoppen

– Det ser ganske bra ut! Jeg har fått kjørt gjennom tre treningsdager på konkurransebanen, en flott arena med alt jeg trenger, sier Bård Nesteng til NRK fra Baku.

I dag var han på skytebanen for første gang i mesterskapet. Da deltok bueskytteren fra Fredrikstad i rangeringsrunden, som bestemmer hvem han og resten av laget skal møte senere i European Games.

Nesteng var best av de norske på 26. plass i rankingrunden. Utslagsrundene starter førstkommende lørdag, og der møter Nesteng sloveneren Rok Bizjak.

Det norske bueskytterlaget

Det norske bueskytterlaget er på plass i Baku.

Foto: Martin Hafsahl / Olympiatoppen

– Det hadde vært helt maks med en medalje, og vi har absolutt planer om å slå fra oss. Men det blir selvfølgelig tøft, det er mange tøffe europeere som deltar.

I bra form

Bård Nesteng fikk manges oppmerksomhet under OL i London i 2012. Han presterte godt, men røk ut i åttedelsfinalen.

I vinter har han slitt med å finne en treningsarena som er stor nok, siden utetrening kan være vanskelig under en norsk vinter (se tv-reportasje nederst i saken). Men dette har ikke påvirket formen, tror Nesteng.

– Formen er ganske bra. Jeg har fått ganske mye ut av en improvisert løsning, der vi lagde et skur med varme så vi fikk skutt utendørs på slutten av vintersesongen. Så jeg er godt i rute i forhold til hva jeg normalt ville vært.

Åttedelsfinalen i den individuelle bueskytterkonkurransen starter på lørdag, mens en eventuell finale går av stabelen på mandag neste uke.

Mellom konkurransene gjør Bård Nesteng og resten av laget det de kan for å koble helt av.

– Vi slapper av i leiligheten, vasker klær og spiser mat. Lever et avslappa liv, rett og slett.

Det er fortsatt 600 dager igjen til sommer-OL i Rio. Men bueskytter Bård Nesteng må kvalifisere seg allerede til sommeren. Men han har en ulempe i treningsarbeidet. Skytebanen han har tilgjengelig er for kort.

Se videoen fra Bård Nesteng i vinter, da han manglet en skikkelig treningsarena.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.