NRK Meny
Normal

– Hreidar var helt utrolig i dag

Keeperveteranen Hreidar Gudmundsson stod som en gud da Halden Topphåndball sikret en viktig hjemmeseier mot Falk Horten.

Hreidar Gudmundsson redder for HTH
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Hreidar var helt utrolig i dag. Når vi sliter i starten av kampen redder han oss, og han kommer også for fullt på slutten når vi trenger det som mest. Han har vært super i serieåpningen, skryter HTH-trener Jonas Wille.

Jonas Wille, trener for HTH

HTH-trener Jonas Wille var imponert over Hreidar Gudmundsson.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Det ble 28-26 og en sliteseier mot nyopprykkede Falk Horten for hjemmelaget fra Halden. De kom dårlig ut og lå under med tre mål midtveis i førsteomgang.

– Vi startet kampen nervøst og bar preg av usikkerhet. Desto deiligere at det til slutt ender med seier, sier Wille.

Best når det gjelder

35 år gamle Hreidar Gudmundsson kom til Halden Topphåndball før denne sesongen, som erstatning for danske Rasmus Bech. Så langt har han levert varene, og islendingen var selv storfornøyd etter sesongens første hjemmeseier.

Hreidar Gudmundsson, HTH

Hreidar Gudmundsson hadde all grunn til å være fornøyd.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Det var en god dag, jeg er egentlig fornøyd med det aller meste.

Du står frem når laget sliter. Er du en sånn type som er best når det gjelder?

– Ja, jeg liker å tro det. Jeg pleier å gire opp litt ekstra når det gjelder, ler Gudmundsson, før han legger til at det er veldig vanskelig å skryte av seg selv.

– Elsker klubben allerede

En annen som har imponert i starten av sesongen er 19 år gamle Kristian Stranden, som også kom til HTH før sesongen. Den 199 centimeter høye unggutten var offensiv både i angrep og forsvar.

– Han er trygg på seg selv og tør å prøve når det virkelig gjelder. Han viste glimtvis hva som bor i ham i dag, men han kan enda bedre enn dette, sier trener Jonas Wille, som også har trent Stranden på ungdomslandslag.

Kristian Stranden, HTH

19 år gamle Kristian Stranden har allerede begynt å vise seg frem.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

19-åringen synes den første tiden i Halden har vært over all forventning.

– Det har vært kjempegøy. Jeg elsker denne klubben allerede. Det ble veldig spennende i dag, men vi måtte bare fokusere på å holde nervene i sjakk og unngå rødt kort eller noe. Jeg var egentlig aldri redd for at vi skulle tape, gliser Kristian Strande.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Lenge å vente på nye eiere

  Budprosessen i Norske Skog og dermed Saugbrugs i Halden, er fortsatt i startfasen. Det jobbes for å få avklaring innen utgangen av februar, skriver Finansavisen. Innen den tid skal budrunden på Norske Skog AS være unnagjort og fabrikkene ha nye eiere, hvis alt går etter planen.

  Saugbrugs, Norske Skog Halden
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Kritikk mot legevakten i Halden

  Legevakten i Halden og Aremark har brutt forsvarlighetskravet, ifølge Fylkesmannen. Alle kommuner må sørge for at minst én lege er tilgjengelig for legevakt hele døgnet. Halden og Aremark legevakt oppfyller ikke kravet om forsvarlighet, når det gjelder tilkalling av ekstra lege, ifølge fylkesmannen.

  Kommunalsjef for Helse og omsorg i Halden kommune, Veronica Aam, sier de nå har tatt tak i problemet.