NRK Meny
Normal

– Har aldri vært bedre forberedt

På fredag starter medaljejakten for Ragnar Bragvin Andresen i rulleski-VM. Fartsfantomet fra Greåker går selvsagt for gull.

Ragnar Bragvin Andresen

Ragnar Bragvin Andresen har reist seg etter en skadepreget fjorårssesong. Nå er han klar for rulleski-VM.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Allerede på fredag går sprinten av stabelen under rulleski-VM i italienske Val di Fiemme. Etter en sterk sesong er Ragnar Bragvin Andresen en klar pallkandidat.

– Jeg har aldri vært bedre forberedt. Denne sommeren har jeg levert mange sterke prestasjoner, og det har bygd selvtillit, sier han til NRK.

Ble trigget av skaden

Og litt selvtillit, det var noe Bragvin Andresen trengte. Forrige sesong var det nemlig lite som stemte for løperen fra Team Jobzone.

Ragnar Bragvin Andresen vil ta rulleskitronen tilbake

Det har vært grunn til å smile for Ragnar Bragvin Andresen denne sesongen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Et fall under Oslo Skishow slo skulderen hans ut av ledd. Smertene var så intense at han måtte synge opera for å holde dem i sjakk. Dermed røk hele sommersesongen (som er Bragvin Andresens sterkeste) og store deler av inntektsgrunnlaget.

– Skaden i fjor trigget meg. Ved inngangen til årets sesong bestemte jeg meg for at jeg skulle gå mange konkurranser. Fortelle meg selv at dette var noe jeg kunne fikse. Det har hjulpet, og jeg har blitt sterkere og sterkere mentalt for hver eneste seier.

Ragnar Bragvin Andresen

En sterk sommersesong har gitt Bragvin Andresen selvtilliten tilbake. Her på toppen av pallen under Rulleski GP i Fredrikstad.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Siden har det blitt pallplasser i verdenscupen, andreplass i Oslo Skishow og seier i blant andre Alliansloppsveckan og Rulleski GP i Fredrikstad. Nå legger han liste høyt før VM i Italia.

– Det er realistisk å håpe på medalje, men jeg må ha en maksimal dag. Det er noen sterke italienere og russere som venter. Det er nok på teamsprinten (lørdag) jeg har den største gullsjansen, men jeg har mulighet på sprinten.

154 deltakere fra 20 nasjoner deltar i mesterskapet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.