NRK Meny
Normal

– Frykt skal ikke få ødelegge cupfinalefesten

I Sarpsborg-leiren vil man ikke la fra frykt for terror overskygge den store fotballgleden og festen cupfinalen er.

Sarpsborg-fansen

Sarpsborg sin supporterklubb 'Fossefallet' lar ikke frykten for terror ødelegge for cupfinalefesten. Her er de før eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08 i 2011.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

I lys av Paris-terroren, vil Norges Fotballforbund (NFF) se nærmere på sikkerhetstiltak foran cupfinalene. At en av terroristene i Frankrike angivelig hadde billett til Stade de France og oppgjøret mellom Frankrike og Tyskland, har vist at idrettsarrangementer kan være et aktuelt mål.

– Vi går gjennom rutinene våre for å få dem så oppdatert som mulig. Men så lenge situasjonen er som den er, så er vi i løpende kontakt med myndighetene, forteller arrangementssjef i Norges fotballforbund, Dag Vestlund.

Han forteller videre at det vil kunne bli aktuelt med enda strengere sikkerhetskontroller på vei inn på Ullevaal Stadion søndag.

PST-sjef Benedicte Bjørnland sa i går at det foreløpig ikke ligger an til at den endrede beredskapen i Norge får konsekvenser for cupfinalene.

– Vi har ikke etterretning per nå som tilsier at det er arrangementer som er spesielt utsatt, sa hun.

– Frykt skal ikke få ødelegge

Fazli Maxharraj, fungerende leder i Sarpsborgs supporterklubb Fossefallet, forteller at han stoler på at myndighetene gjør sitt for at cupfinalen skal bli en trygg opplevelse.

– Vi tenker at cupfinalen skal bli fest og moro. Personlig synes jeg selvfølgelig det som har skjedd er skummelt, men det er ikke noe jeg har tenkt på inn mot cupfinalen på søndag, forteller han til NTB.

I den andre leiren sier Espen Viken, talsperson for Kjernen, at de som organisasjon selvfølgelig støtter ett minutts stillhet før kampen dersom NFF bestemmer det.

– Ellers går vi som organisasjon inn til cupfinalen på samme måte som vi gjorde i 2013, sier han til NTB.

Cupfinalen har kampstart 13:15 søndag. Maxharraj sier dette er en stor dag for Sarpsborg som ikke skal bli ødelagt av frykt.

– Frykt for at noe skal skje, skal ikke få ødelegge cupfinalefesten, forteller han.

Sarpsborg avreise til Göteborg

Martin Wiig og resten av Sarpsborg 08 dro denne uken til Göteborg for å lade opp til helgens cupfinale mot Rosenborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Faren var på Stade de France

Sarpsborg 08 sin franske midtstopper merket terroren i hjemlandet tett på kroppen. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad var 29-åringens far til stede på Stade de France da terroren rammet den franske hovedstaden.

Denne uken dro laget til Göteborg for å lade opp til cupfinalen. Kaptein Ole Heieren Hansen sier til NRK at terroren har gått inn på spillerne.

– Det som skjedde i Paris satt uten tvil en støkk i oss. Det er forferdelig når slike ting skjer, det setter ting i perspektiv. Nå skal vi trene mot en cupfinale, men det blir helt uviktig når ting som dette skjer.

Snakker spillerne om sikkerheten på Ullevaal?

– Ikke så mye, men jeg har lest at det muligens blir økt sikkerhet. Det går nok bra. Vi må ikke gå rundt og være bekymret hele tiden, da lar vi dem som holder på med dette vinne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud