NRK Meny
Normal

– Fjern flypassasjeravgiften og innfør poseavgiften

LOs distriktssekretær i Østfold ber regjeringen innføre den omstridte poseavgiften som erstaning for flypassasjeravgiften for å redde Moss lufthavn Rygge.

Ulf Lervik

LOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik, foreslår at regjeringen fjerner flypassasjeravgiften og innfører poseavgfiten.

Det var i forbindelse med forhandlingene om statsbudsjettet for 2015 at det ble besluttet å innføre en avgift på bæreposer av plast. Forslaget ble sendt på høring, men den ble ikke innført.

Nå ønsker LOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik, at regjeringen snur i saken om flypassasjeravgiften, slik de gjorde med poseavgiften i fjor.

– Erna Solberg bør fjerne flypassasjeravgiften og heller innføre poseavgiften. Flypassasjeravgiften er ikke en miljøavgift, men en fiskalavgift for å dekke penger til statsbudsjettet, sier Lervik.

Også ordfører i Moss, Inger-Lise Skartlien, ønsker å fjerne flypassasjeravgiften og innføre poseavgiften.

– Vi kan godt tåle dyrere plastposer i Norge. Ved å innføre poseavgiften vil man få mer penger inn i statskassen. I tillegg vil det også være et miljøtiltak fordi folk vil kanskje tenke mer over hva de bruker en plastpose til. Dersom vi innfører poseavgiften, vil det heller ikke gå så mange arbeidsplasser tapt, mener Skartlien.

– Tullete forslag

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet Østfold, Erlend Wiborg, mener det finnes andre løsninger enn å innføre poseavgiften.

Erlend Wiborg

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet Østfold, Erlend Wiborg, er skeptisk til forslaget og håper politikerne kan finne andre løsninger.

– Det er et tullete forslag. Løsningen er ikke å innføre en poseavgift eller finne på mange nye avgifter. Problemet i denne saken er at enkelte partier mener flypassasjeravgiften vil redusere antall mennesker som tar fly, og det har jeg ingen stor tro på, sier Wiborg.

– Jeg er imot flypassasjeravgiften, og jeg håper politikerne som ønsker avgiften ser konsekvensene og kan være med på å finne andre løsninger, legger han til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.