NRK Meny
Normal

– Få henter det de har glemt

Hittegodskontoret på Moss lufthavn Rygge flommer over av gjenglemte ting. Det er få som tar seg bryet med å forsøke å få tilbake tingene sine.

Hittegods

Bamser er noe av det tristeste markedssjef Silje Thoresen finner på hittegodskontoret.

Foto: Joachim Høyer / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Krykker

Det er fort gjort å gå fra hjelpemidlene når en er på tur.

Foto: Joachim Høyer / NRK
Hittegods

Barnevogner er noe av det folk legger igjen. Her står objektleder ved flyplassen, Evy Tovås.

Foto: Joachim Høyer / NRK

– Her har vi en vogn, kofferter og barnestoler. Dette har vi oppbevart for at de sier de skal hente de, men så dukker de ikke opp likevel. Det er typisk. Det er veldig få som henter det de har glemt, forteller objektleder ved flyplassen, Evy Tovås.

Over 600 gjenstander har blitt registrert som gjenglemte i juni og juli. Noen av tingene er selvsagt viktigere enn andre.

– Se her! Her er det en liten gutt som har glemt igjen kosedyret sitt. Det er noe av det tristeste. Du ser at det har vært et kjært minne for noen. Da er det leit å tenke på at ting er gjenglemt, sier markedssjef Silje Thoresen.

– Slike ting tar vi alltid vare på ekstra lenge, legger Tovås til.

Gjenglemte ting kan ikke bli liggende i hittegodset for alltid. Derfor kastes mye etter tre måneder.

– Vi kan ikke oppbevare det for alltid, det er så mye. Men om vi finner vi penger, ID-kort, eller lignende så leveres det rett til politiet. Det blir ikke oppbevart her, forteller Thoresen.

LYD: Hør reportasjen fra hittegodskontoret

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • - Uheldig med deltidsstillinger

    Sykepleierforbundet i Østfold mener det er ressurssløseri at kommunene har så mange deltidsstillinger for syklepleiere. - Det betyr at vi må utdanne to sykepleiere for å fylle ett årsverk, noe som er misbruk av samfunnets ressurser, sier leder Karen Brasetvik. I Østfold er det noen små kommuner som kun tilbyr deltid, mens ingen kommuner har mer enn to av tre ansatte i heltidsstillinger.