NRK Meny
Normal

– Få henter det de har glemt

Hittegodskontoret på Moss lufthavn Rygge flommer over av gjenglemte ting. Det er få som tar seg bryet med å forsøke å få tilbake tingene sine.

Hittegods

Bamser er noe av det tristeste markedssjef Silje Thoresen finner på hittegodskontoret.

Foto: Joachim Høyer / NRK

Krykker

Det er fort gjort å gå fra hjelpemidlene når en er på tur.

Foto: Joachim Høyer / NRK
Hittegods

Barnevogner er noe av det folk legger igjen. Her står objektleder ved flyplassen, Evy Tovås.

Foto: Joachim Høyer / NRK

– Her har vi en vogn, kofferter og barnestoler. Dette har vi oppbevart for at de sier de skal hente de, men så dukker de ikke opp likevel. Det er typisk. Det er veldig få som henter det de har glemt, forteller objektleder ved flyplassen, Evy Tovås.

Over 600 gjenstander har blitt registrert som gjenglemte i juni og juli. Noen av tingene er selvsagt viktigere enn andre.

– Se her! Her er det en liten gutt som har glemt igjen kosedyret sitt. Det er noe av det tristeste. Du ser at det har vært et kjært minne for noen. Da er det leit å tenke på at ting er gjenglemt, sier markedssjef Silje Thoresen.

– Slike ting tar vi alltid vare på ekstra lenge, legger Tovås til.

Gjenglemte ting kan ikke bli liggende i hittegodset for alltid. Derfor kastes mye etter tre måneder.

– Vi kan ikke oppbevare det for alltid, det er så mye. Men om vi finner vi penger, ID-kort, eller lignende så leveres det rett til politiet. Det blir ikke oppbevart her, forteller Thoresen.

LYD: Hør reportasjen fra hittegodskontoret

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold