NRK Meny
Normal

– Dette toppet fjoråret!

Arrangørene av sykkelrittet Tour de Norway strålte om kapp med solen etter thrilleravslutningen i Sarpsborg.

Målgang Sarpsborg

Marc de Maar kunne juble etter seier.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Tour of Norway i Sarpsborg

Målgangen i Sarpsborg var fristende for mange Østfoldinger.

Foto: Lotte Olsen

– Det var en fantastisk etappe nok en gang. Dette toppet fjoråret! Helt fantastisk, jublet teknisk direktør Anders Eia Linnestad.

Han har kjørt gjennom hele løypa og har sett folkelivet i enhver krik og krok i fylket. Og med et yrende folkeliv i Sarpsborg, så var det bare å sole seg i glansen.

– Det virker som østfoldingene synes dette er gøy og de tropper opp på etappene. Det er bare å gå å smile her. Vi har hatt en flott dag, sier han.

Ordføreren vil ha mer

Ordfører Sindre Martinsen Evje var en storfornøyd sarping etter folkefesten. Han liker også å høre hvor fornøyde Tour of Norways arrangører var med hvordan byen tok imot syklistene.

Sindre Martinsen Evje Tour of Norway

Ordfører Sindre Martinsen Evje (A) ser for seg Tour of Norway også neste år, og ikke minst en kanonmarkering i 2016, når Sarpsborg har sitt tusenårsjubileum.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Jeg var kjempefornøyd selv, og jeg ble enda mere glad når jeg hører at arrangørene også er fornøyd med byen vår. Jeg er så entusiastisk for dette og håper vi kan få det til neste år, og eskalere i 2016, når byen fyller tusen år.

– Slike arrangementer er en fest for byen vår. Jeg er glad i hver eneste innbygger, og jeg blir jo utrolig stolt av at de kommer og vil feire slike arrangementer. Og jo mer folk det trekker, jo mer attraktivt blir det også å få slike arrangementer hit.

LES OGSÅ:

Målfoto måtte til for å kåre vinneren

Ved 18-tiden ankom syklistene Sarpsborg etter å ha syklet fra Drøbak. Marc De Maar og polske Maciej Paterski kjørte side om side over målstreken etter spurt og målfoto måtte til for å kåre vinneren.

Marc de Maar ble tilkjent seieren. Norske Alexander Kristoff ble nummer tre.

– Jeg hadde håpet å vinne, så da gikk det egentlig litt i dass. Men sykkelløp er sykkelløp, deppet Kristoff.

Kristoff vant den første etappen som hadde målgang i Larvik i går.

Jeg hadde mindre hjelp i dag ettersom vi mistet en mann med kragebensbrudd. Det er veldig små lag her, og når du mister én i tillegg, så er det vanskelig, sier han.

Men han fant i alle fall noe positivt med dagens etappe.

– Det er det varmeste jeg har kjent på lenge, så det var deilig.

(Artikkelen fortsetter under)

Folkefest i Mysen

Syklistene passerte folkelivet i Mysen.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Speakeren måtte flys med helikopter

Kjell Erik Kristiansen, også kjent som «stemmen i Kollen», ble i dag flydd rundt i helikopter for å være speaker under sykkelrittet.

– Det eneste muligheten var å fly, ellers hadde jeg ikke rukket å være her. Egentlig er jeg bare på start og mål, forteller Kristiansen til NRK.no.

– Det er veldig artig å være på hjemmebane, legger han til.

Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, smilte fra øre til øre under arrangementet. Flere tusen mennesker hadde møtt opp i Mysen for å få med seg begivenheten da syklistene passerte.

– Det har vært veldig bra oppmøte. Dette setter kommunen og regionen vår på kartet, sa Unaas til NRK.no etter at rytterne hadde passert.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23.00