NRK Meny
Normal

– Det er som det pleier, nå begynner jeg å bli lei

For femte VM-løp på rad ble Eyvind Brynildsen knekt av bilproblemer.

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsens første VM-løp for sesongen er spolert med tanke på muligheten for seier.

Foto: Espen Torgersen / NRK

På startstreken på den sjuende fartsprøven av Rally Finland skjedde det. Eyvind Brynildsen ga på – og mellomakselen røyk.

– Det er som det pleier. Nå begynner jeg å bli lei, sier han til NRK.no mens han venter på å komme seg til start til neste fartsprøve.

Bilproblemet sørget for at Våler-føreren måtte kjøre rolig gjennom fartsprøven med kun forhjulstrekk.

LES OGSÅ:

Fortsetter løpet

– Det er fryktelig bittert. Jeg har ikke kjørt på 7–8 måneder, unntatt et nm-løp, men jeg matcher de andre fra start. Jeg lå lenge som nummer to i går før jeg datt ned en plass. I dag var vi med helt i toppen. Det er så kjedelig når tekniske problemer ødelegger helgen, sier han.

Til tross for problemet, så kaster han ikke inn håndkleet helt. Nå skal han komme seg gjennom én fartsprøve til, før han kommer seg inn til service for fikse feilen.

– Muligheten til å nå pallen er der, men jeg klarer ikke uten at de andre gjør feil. Det er et langt løp og mye kan skje, sier han.

Eyvind Brynildsen ligger nå over fire minutter bek teten i klassen WRC 2.

I WRC-klassen leder finske Jari-Matti Latvala før Sébastien Ogier og Kris Meeke. Norske Andreas Mikkelsen ligger på femteplass, drøyt 50 sekunder bak Latvala. Mads Østberg ligger på sjetteplass, 51 sekunder bak finnen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.