– Bypakka svever i det blå

Fredag har styringsgruppa for transportpakka Nedre Glomma vært samlet for å prøve å forstå hva som nå skjer med bypakka.

Ole Haabeth

Bypakka med bompenger i Fredrikstad og Sarpsborg svever i det blå, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De siste ukene har det vært mye frem og tilbake og nå vil altså samferdselsministeren ha en ny runde før den kan sendes til KS2 – kvalitetssikring 2.

– Det betyr at det er helt i det blå når denne pakka kan fremmes for Stortinget, og hvordan den eventuelt blir fremmet, sier Ole Haabeth, som er leder av styringsgruppa.

Fredag har styringsgruppa og referansegruppa for bypakka hatt møte. Der sitter representanter for de politiske partiene, ordførerne i kommunene og fylkesordføreren.

Haabeth mener pakka ikke tåler nok en forsinking.

– Det betyr at trafikkinfarktet nærmer seg med stormskritt.

– For to dager siden fikk vi en alvorlig vekker når det gjelder Sarpebrua der det var en trafikkulykke hvor hele trafikken i Sarpsborg ble lammet i lengre tid. Det har stor betydning for både den enkelte reisende og ikke minst for næringslivet som skal ha frem varer og tjenester.

Styringsgruppa har gått gjennom saken i dag og diskutert hva de skal gjøre. Nå ber de om et møte med samferdselsministeren og med Østfoldbenken.

Det har ikke vært mulig å få en kommentar fra samferdselsministeren.