NRK Meny
Normal

8 av 10 Spania-fly kanselleres

Ingen vet hva som skjer med Spania-avgangene til og fra Moss lufthavn Rygge på torsdag.

Ryanair

En storstreik i Spania kan ramme passasjerer som skal til og fra Moss lufthavn Rygge. Ryanair har avganger til tre spanske byer på torsdag.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Torsdag går spanjolene ut i en generalstreik som er spådd å lamme 80 prosent av flytrafikken mellom Spania og andre europeiske land.

Ved Rygge har man avganger til og fra fire spanske flyplasser denne dagen, men det er fremdeles uklart hva streiken vil ha å si for de reisende ved flyplassen i Norge.

Markedsdirektør Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge råder folk til å forholde seg til flyselskapet de skal reise med.

– Flyselskapet vil gi beskjed til dem som eventuelt blir berørt av en streik. Det er det viktigste for dem som lurer på utfallet av en eventuell streik, sier hun til f-b.no.

Selger fremdeles billetter

Heller ikke Ryanair, som har avganger til Barcelona, Malaga og Alicante på torsdag, kan si noe om hvordan de vil rammes av streiken.

I en mail til Fredriksstad Blad sier Ryanairs nordiske salg- og markedsførings direktør Elina Hakkarainen, at de har bedt sine passasjerer om å holde seg oppdatert på deres nettsider.

Ryanair selger fortsatt billetter fra Rygge til Spania på torsdag. I tillegg går det charterturer til Palma de Mallorca.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters finnes det en sjanse for at flypassasjerer kommer seg av gårde til og fra Spania denne dagen.

Myndighetene og fagforeningene er blitt enige om en minimumsservice under streiken, som skal sikre at 20 prosent av flytrafikken går som planlagt, skriver Reuters.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 20:55.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.