NRK Meny
Normal

8 av 10 Spania-fly kanselleres

Ingen vet hva som skjer med Spania-avgangene til og fra Moss lufthavn Rygge på torsdag.

Ryanair

En storstreik i Spania kan ramme passasjerer som skal til og fra Moss lufthavn Rygge. Ryanair har avganger til tre spanske byer på torsdag.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Torsdag går spanjolene ut i en generalstreik som er spådd å lamme 80 prosent av flytrafikken mellom Spania og andre europeiske land.

Ved Rygge har man avganger til og fra fire spanske flyplasser denne dagen, men det er fremdeles uklart hva streiken vil ha å si for de reisende ved flyplassen i Norge.

Markedsdirektør Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge råder folk til å forholde seg til flyselskapet de skal reise med.

– Flyselskapet vil gi beskjed til dem som eventuelt blir berørt av en streik. Det er det viktigste for dem som lurer på utfallet av en eventuell streik, sier hun til f-b.no.

Selger fremdeles billetter

Heller ikke Ryanair, som har avganger til Barcelona, Malaga og Alicante på torsdag, kan si noe om hvordan de vil rammes av streiken.

I en mail til Fredriksstad Blad sier Ryanairs nordiske salg- og markedsførings direktør Elina Hakkarainen, at de har bedt sine passasjerer om å holde seg oppdatert på deres nettsider.

Ryanair selger fortsatt billetter fra Rygge til Spania på torsdag. I tillegg går det charterturer til Palma de Mallorca.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters finnes det en sjanse for at flypassasjerer kommer seg av gårde til og fra Spania denne dagen.

Myndighetene og fagforeningene er blitt enige om en minimumsservice under streiken, som skal sikre at 20 prosent av flytrafikken går som planlagt, skriver Reuters.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sier nei til flere flyktninger


    Rådmannen i Rakkestad mener kommunen ikke bør ta imot flyktninger det neste året. Ifølge Rakkestad Avis mener han kommunen heller bør bruke ressurser på å integrere dem som har kommet. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har bedt Rakkestad ta imot ti flyktninger i 2018.

    Rakkestad kommune
    Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK
  • Må utbedre vanntårnet i Råde

    Råde kommune må nå utbedre flere mangler ved vanntårnet. Ifølge Moss Avis reagerer Mattilsynet på at det er rust flere steder og at det er montert en rekke antenner på taket. Råde kommune sier til avisa at de er i full gang med midlertidige tiltak.