NRK Meny
Normal

6 av 10 kroner til skole

Fylkeskommunen skal bruke en og en halv milliard kroner på skoler neste år.

Kirkeparken fasade

Flere elever skal bestå, og færre skal droppe ut av skolen.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Det kom frem i budsjettforslaget som legges frem i dag. Målet er å få flere elever til å bestå, og færre til å droppe ut av skolen.

Budsjettet må også ta høyde for en økning i tallet på elever. St. Olav videregående skole i Sarpsborg skal bygges ut, og en utredning skal avgjøre om det skal bygges ut eller bygges ny skole i Fredrikstad.

Budsjettet er på totalt 2,5 milliarder kroner. Dermed skal seks av ti kroner brukes på skole.

Mindre til vei

297 millioner kroner er satt av til vei. Det skal satses på økt fremkommelighet og gang og sykkelveier.

Det er også satt av 1,5 millioner kroner til gamle busser som mangler setebelter Kollektivtrafikken får for øvrig Ingen prisendringer.

Fylkesveiene i Østfold får 10 millioner kroner mindre i forhold til forrige budsjett, men de kan få tilbake 20 millioner kroner momskompensasjon som kan brukes til vei.

Budsjettet for neste år legges fram nå i formiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.