NRK Meny
Normal

34-åring tiltalt etter dødsulykke

En ung kvinne døde etter en trafikkulykke i Sarpsborg 13. mai i fjor. Nå er mannen som kjørte ulykkesbilen tiltalt for uaktsomt drap.

Trafikkulykke på Hafslund

Kvinnen ble sittende fastklemt i personbilen etter ulykken.

Foto: Andreas Utberg Andersen

Det er Sarpsborg Arbeiderblad som melder om tiltalen fredag.

Ulykken skjedd på fylkesvei 118 ved Hafslund Hovedgård tirsdag 13. mai i fjor. En ung kvinne ble sittende fastklemt etter ulykken og ble fraktet til sykehus med helikopter.

Hun døde av skadene tre dager senere. Nå er 34-åringen som kjørte bilen tiltalt for uaktsomt drap. Han er også tiltalt for flere brudd på veitrafikklovgivningen.

– Min klient erkjenner faktum, men husker svært lite fra ulykken. På bakgrunn av dette er det vanskelig for ham å ta stilling til skyldspørsmålet, sier hans forsvarer, advokat Terje Korneliussen til SA.

Ifølge tiltalen skal mannen ha vært påvirket av morfin, ketamin, klonazepam, THC og amfetamin på ulykkesdagen. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

Det er satt av to dager til saken i Sarpsborg tingrett. Rettssaken starter 15. oktober.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.

  • Åtteåring savnet i Halden

    Politiet i Østfold leter etter en åtte år gammel jente som er savnet fra sitt hjem på Brødløs. Politiet utelukker ikke at hun kan ha tatt tilhold hos noen. Politiet ble ifølge VG varslet av moren, som hadde vært på jobb, ved 21.30-tiden.