NRK Meny
Normal

300 000 kroner til Månefestivalen

Som eneste festivalarrangement i Østfold har Månefestivalen i Fredrikstad fått 300 000 kroner i støtte fra Norsk Kulturråd til å arrangere festival neste år.

Artikkelen er flere år gammel.

27,7 millioner kroner er fordelt til 79 musikkfestivaler over hele landet, men i Østfold så er det altså bare Månfestivalen som får noe av kulturråd-potten.

- Dette varmer hjertet vårt, sier en fornøyd Jimmy Olsen i Månestyret.

Olsen sier at støtten er helt avgjørende for å kunne arrangere festivalen .

- Når vi driver en festival er vi helt avhengige av en forhåndslikviditet for å kunne stille garantier for artister og slike ting. Pengene til Kulturrådet vil gå til nettopp det, forteller Olsen.

Kulturrådet mottok i år 145 søknader til musikkfestivaler med samlet søknadssum på 85, 9 millioner kroner. De siste fem årene har den totale økningen i søknadsmengden vært om lag 60 prosent.

Festivalsjef for Månefestivalen Jimmy Olsen

Festivalsjef for Månefestivalen, Jimmy Olsen, er glad for støtten fra kulturrådet.

Foto: Stephan Reis/NRK / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rocky Lekaj skal være klar for FFK

    Den målfarlige Kristiansund-spilleren Rocky Lekaj kan være FFKs neste nye spiller. Lekaj har takket for seg i Kristiansund på sosiale medier, og sier han er i Fredrikstad for å signere i dag. I så fall blir han Fredrikstad Fotballklubbs tredje nye spiller på like mange dager. FFK bekrefter at Lekaj er svært aktuell, men understreker at ingen kontrakter er skrevet under.

    Rocky Lekaj
    Foto: Marius Mykleset, Raufoss Fotball