NRK Meny
Normal

22-åring dømt for fyllekjøring med en 28 fots båt

Hadde en promille på 1,4 da han og kameratgjengen kjørte rundt i Hvaler-skjærgården.

Det var 16. juli i sommer at kameratgjengen på åtte satt på brygga på Hvaler og drakk øl i sola.

Den tiltalte 22-åringen mener han selv drakk en tre-fire øl på brygga før gjengen gikk om bord i båten hans, som er en 28 fots fritidsbåt.

Den tiltalte tok roret og dro mot Herføl, hvor gjengen skulle på pub. I båten, som han har oppgitt at har en toppfart på 38 knop, drakk han ytterligere tre-fire øl.

Da de kom til Herføl la tiltalte til ved brygga og gikk inn på puben.

Betinget fengselsdom

Før politiet kom inn rundt 15 minutter senere hadde han drukket ytterligere et par halvlitere. Politiet kom inn på stedet, og tok ham med ut for en promilletest. Han ble deretter kjørt til politistasjonen i Fredrikstad, hvor han måtte ta ny utblåsningstest.

Den viste 1,4 i promille, noe den tiltalte ikke hadde noen innvendinger mot.

I Fredrikstad tingrett fikk 22-åringen en betinget dom på fengsel i 21 dager, bot på 15.000 og har mistet båtførerbeviset i ett år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol

    To menn ble pågrepet i Moss i natt etter at en av dem hadde truet flere andre personer med en pistol. Ifølge politiet startet det hele med et slagsmål ved en bensinstasjon. En mann truet med pistol og stakk så fra stedet. Politiet pågrep de to i boligen til den ene. De fant pistolen og det viste seg å være en soft gun.

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.