Norges yngste leder for et hovedutvalg?

Espen Volden er kanskje en av de store overraskelsene etter årets kommunevalg. Han er bare 18 år – likevel skal han lede hovedutvalget for kultur- og oppvekst i Eidsberg.

Video De unge tar makta

De unge tar makta

På dagtid er han skoleelev ved Mysen videregående skole, men på kvelden er han en knallhard politiker. Nå går han til oppgaven med ungdommelig entusiasme:

– Jeg blir veldig inspirert av alle jeg er uenig med. Kåre Willoch er et forbilde, sier han.

Med sine 18 år er han en av landets yngste ledere for et hovedutvalg – kanskje også den aller yngste. Men han var klar på at hans alder ikke skulle bli brukt som noen «pr-jippo» da han ble spurt om å ta oppgaven.

– Hvis jeg skulle ta den jobben for Eidsberg Høyre, så skal det være fordi jeg er den mest kompetente i partiet og er den som kan gjøre den beste jobben som leder for denne komiteen, ikke bare fordi det er en artig signaleffekt at jeg er ung.

– Hyggelig og flink gutt

Da 18-åringens navn ble foreslått, var det flere som ble overrasket. En av dem var Eidsberg Høyres egen gruppeleder, Lise Floeng.

– Det jeg tenkte da jeg hørte forslaget, var at det var et spenstig forsalg. Men så lenge Espen sa at han ville ha betenkningstid først, og etter det sa ja, så var jeg helt rolig.

Nå er hun imidlertid trygg på at det er riktig person som har blitt valgt.

– Dette er en gutt som kan mye, forstår seg på mennesker og er hyggelig og flink.