Hopp til innhold

1700 FFK-flagg stjålet

1700 supporterflagg for FFK ble stjålet i Fredrikstad natt til søndag.

Fredrikstadbrua pyntet med vimpler
Foto: MMS-foto: Anne Ognedal / NRK

Supporterne til Fredrikstad Fotballklubb er i harnisk etter at noen har stjålet 1.700 FFK-flagg natt til søndag. Flaggene har en utsalgspris på 340.000 kroner.

Rundt 15 FFK-supportere hadde jobbet på spreng i lange tider i forkant av kampen mellom FFK og Lyn lørdag med å montere alle flaggene.

Pyntet byen før premierekamp

Deretter tok de seg bryet med å pynte alle bruer, rundkjøringer og promenader i byen.

- Hele byen fikk tårer i øynene når de kjørte over Fredrikstadbrua lørdag, sier Ulf Berg, leder i supporterklubben Plankehaugen til NTB. Flaggene var sponset, og skulle brukes oppbyggelig på alle FFKs kamper gjennom sesongen. Nå er ikke ett eneste flagg igjen.

Det eneste vi sitter tilbake med er tre ødelagte vimpelstenger, sier Berg, som vil anmelde saken mandag morgen. Supporterlederen tror tyveriet har skjedd ved 1-tiden natt til søndag.

Forberedt på svinn, men..

Ifølge politiet skal det ha vært observert minst en varebil med østeuropeisk kjennetegn, melder Fredriksstad Blad. Ulf Berg var forberedt på at noen av flaggene ville forsvinne.

Men at noen skulle raske med seg samtlige flagg, hadde jeg aldri trodd. De må ha hatt en stor og vanskelig jobb noen av flaggene var festet ganske høyt oppe på brua.

(NTB)