NRK Meny

-Jo tidligere jo bedre

Økt satsing på svømmeopplæring i barnehagen vil slå positivt ut også for skolen, tror Jan Kjensli i Norges Svømmeforbund. I dag har de fleste skoler lagt svømmeopplæringen sin til fjerde klasse, og mye tyder på at dette ikke har vært godt nok. Gang på gang har svømmeforbundets undersøkelser vist at halvparten av landets tiåringer ikke kan svømme. Av 278 barnehager i Østfold har 30 søkt om midler. Tilbudet er gratis gjennom fylkesmannen og kommunen og betalt av regjeringen.

Barn lærer seg å svømme
Foto: Frederik Økland / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha forbud mot gummigranulat

    SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

    Granulat i hand
    Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK
  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.