NRK Meny
Normal

- Stor som et rådyr

- Ble redd, da diger ulv stod ti meter fra meg.

Ulv i Halden er etterhvert blitt et mer og mer vanlig fenomen, men å få den helt opp på husveggen i et tettbebygd område, hører til sjeldenhetene.

- Jeg stod ved søppelkassen, og følte at det var noen som så på meg, sier Kristoffer Hansen, som bor i Rødsveien i Halden - rett utenfor sentrum av byen i et tettbygd boligområde til nrk.no.

Han var ute med søppel torsdag kveld, og da han så tvers over veien, stod det en ulv i veikanten og kikket rett på ham.

Les også:

- Stor som et rådyr

I området rundt Rødsveien, to kilometer utenfor sentrumskjernen av Halden og fire hundre meter fra Låby skole, har det i en årrekke vært fire til seks rådyr, som har hatt hagene i området som beiteplass.

- I de siste ukene har jeg ikke sett rådyr i området her, sier Hansen.

Han var overrasket over størrelsen på det han mener var en ulv han oppdaget torsdag kveld, og undres samtidig over hvor nær den kom.

- Vi har hatt store hunder i området her tidligere, og derfor mener jeg å kunne slå fast at dette ikke var en hund, sier han.

Hansen mener å ha observert en ulv torsdag, og dyret hadde en enorm høyde på kropp og hode.

- Vi snakker nærmest om lik rygghøyde, som på et rådyr, sier Kristoffer Hansen til nrk.no.

Rådyr kan bli 70–85 cm i skulderhøyde.

- Sjekker sporene

Jan Erik Eggen i Statens Naturoppsyn, sier han er varslet om observasjonen i Rødsveien i Halden torsdag, og han tar saken med alvor.

- Vi sender ut en oppsynsmann.

I disse dager er det ikke lett å se spor, men vi ønsker å få vite hva slags dyr dette var, og vil se grundig på eventuelle spor, sier Eggen til nrk.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ebbesen går av som direktør

  Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte i går kveld, skriver sykehuset på sine nettsider.

  Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør inntil videre.

  Just Ebbesen
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Advarer om støy på natta

  Luftforsvaret varsler om at det kan bli en del helikopterstøy på kvelds- og nattestid i Østfold denne uka. Det gjennomføres en militærøvelse på begge sider av Oslofjorden denne uka, og det medfører en del helikopterflyvning i perioden fram til fredag.

  Bell-helikoptre, Rygge flystasjon
  Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret