NRK Meny
Normal

- Skrev ut for mye medisin i årevis

En lege i Sarpsborg kan miste autorisasjonen etter å ha skrevet ut store mengder vanedannede medikamenter til sine pasienter. Dette har pågått siden 2003.

Piller

Illustrasjonsfoto.

Foto: ScanStockPhoto

Siden 2003 og frem til nå har han gitt flere av sine pasienter store doser vanedannende medikamenter, men saken er først nå til behandling hos Statens Helsetilsyn.

Syv klager siden 2003

Sarpsborg-legen skal blant annet ha skrevet ut store mengder sovemedisin til en alvorlig syk kvinne i 60-årene, og han har ikke ført oversikt over bruken.

Og til tross for syv klager siden 2003 er ikke saken videresendt Statens helsetilsyn før fire nye klager nå har dukket opp.

Rådgiver Knut Fredrik Thorne i Helsetilsynet i Østfold sier Statens helsetilsyn nå skal vurdere om legen skal fratas sin autorisasjon i Norge.

- Vi mener at det har foregått uforsvarlig rekvirering av medikamenter itl flere av pasientene, sier Thorne.

Fastlege for 1800 personer

Helsesjefen i Sarpsborg kommune, Øyvind Werner Johansen, sier kommunen har mottatt flere klager fra pasienter på Sarpsborg-legen.

Det har likevel ikke stoppet mannen, som er fastlege for rundt 1800 personer i Sarpsborg.

- Per i dag praktiserer denne legen i Sarpsborg. Men dette er et enkettilfelle. I det store og hele gjør fastlegene en veldig god jobb, sier Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.