NRK Meny
Normal

Pasient (89) døde etter å ha falt ut av vindu

En 89 år gammel mann er død etter å ha falt fra et vindu på Orkerød sykehjem onsdag kveld.

Orkerød sykehjem

Ulykken skjedde ved Orkerød sykehjem på Jeløy i Moss onsdag kveld.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Politiet har i dag vært på sykehjemmet for å gjennomføre krimtekniske undersøkelser og avhør. Det er også begjært obduksjon av mannen.

– Hendelsen skjedde 23.30 onsdag kveld. Sykehjemmet meldte om en pasient som hadde falt ut av et vindu. Sykehuset meldte i dag tidlig at mannen var død, forteller krimsjef Jan Pedersen hos politiet i Moss.

Krimsjefen forteller at det foreløpig er for tidlig å konkludere med hva som har skjedd, men i utgangspunktet etterforskes saken som en ulykke.

– Mannen skal ha falt fire-fem meter. Saken er rutinemessig sendt til Helsetilsynet, sier Pedersen.

– Dypt tragisk

Daglig leder Sissel Ruud-Hansen ved Orkerød sykehjem bekrefter hendelsen.

Hun påpeker at de har gode rutiner ved sykehjemmet og at det er viktig at politiet får ro til å etterforske hva som har skjedd.

– Politiet etterforsker saken og det er veldig viktig for oss at vi kommer til bunns i saken, forteller hun.

Ruud-Hansen sier at ledelsen ved sykehjemmet nå fokuserer på å ta vare på de etterlatte og de ansatte.

– Dette er en dypt tragisk sak, det er forferdelig trist. Mine tanker går først og fremst til de etterlatte og de ansatte som var på jobb da dette skjedde, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.