NRK Meny
Normal

- Mer svensk ulv til Østfold

EU kritiserer svensk rovdyrforvaltning, og krever at Sverige øker ulvebestanden sin. Blir dette en realitet, kommer det mer ulv til Østfold, mener Senterpartiets Knut M. Olsen.

ulv

Et EU-direktiv kan føre til at mer ulv kommer over norskegrensa fra Sverige.

Foto: Nrk / NRK

Et EU-direktiv kan føre til at Sverige må øke ulvebestanden sin. Senterpartiets miljøpolitiske talsmann, Knut M. Olsen, mener dette vil medføre mer svensk ulv til Østfold i årene som kommer.

Ulv over grensa

Etter å ha fått kritikk for rovdyrforvaltningen av EU-kommisjonen, foreslår nå den svenske regjeringens rovdyrutredning å doble den svenske ulvebestanden.

- En stor økning av bestanden i Sverige vil lede til vesentlig mer streifulv i Norge, sier Olsen til NRK.no.

Han mener dette vil skje helt uavhengig av hvor mange revir og rene, norske ulvestammer vi måtte ha.

LES OGSÅ:

– Vil følge direktivet

Generalsekretær i WWF Norge, Rasmus Hansson mener at det er høyst sannsynlig at Sverige vil følge EU-direktivet, og samtykker i konklusjonen til Senterparti-mannen.

– Hvis svenskene øker ulveantallet sitt, vil det bli mer ulv i Norge, sier Hansson til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Skremmende lavt kunnskapsnivå

Han understreker samtidig at han mener norske politikere innen rovdyrpolitikken vet for lite. I Norge er biologi nesten betraktet som irrelevant av de fleste politikerne som deltar i rovdyrdebatten, mener generalsekretæren.

– Kunnskapsnivået om disse kontroversielle rovdyrene er skremmende lavt, sier Hansson.

Den norske regjeringen har invitert stortingspartiene til lukkede forhandlinger om rovdyrpolitikken, men Rasmus Hansson mener at EU etter situasjonen i Sverige får større innflytelse på rovdyrbestanden i Norge enn Stortinget.

– Stortingsforhandlingene om rovdyrforlik er meningsløse, sier Hansson til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny leder i Hvaler Høyre

    Marita Wennevold Hollen har rykket opp som leder av Hvaler Høyre etter at forgjengeren meldte seg ut, i følge Fredrikstad Blad. Hollen sier at dette er en midlertidig ordning som følge av at hun var nestleder. Hvaler Høyre skal ha ekstraordinært årsmøte 29. juni.

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.