NRK Meny
Normal

- Jeg er opptatt av å være ærlig

Partileder Erna Solberg mener Høyre ikke har brutt noe politisk løfte når de skyver på ambisjonene for InterCity. Hun viser til tafatthet fra de rødgrønne.

Erna Solberg

Partileder i Høyre, Erna Solberg, besøkte Fredrikstad i forbindelse med helgens nominasjonsmøte i Østfold Høyre.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Fredag ble det klart at Høyre skyver på InterCity-løftene de gav i sommer. Da ville de ha fullført utbyggingen av triangelet i 2025. Nå er årstallet endret til 2030.

Fredag kveld tok partileder Erna Solberg turen til Fredrikstad i forbindelse med helgens nominasjonsmøte i Østfold Høyre.

Hun vil ikke svare direkte på om det var lurt å skyve på InterCity-løftet.

– Jeg har sagt det som jeg mener hele tiden. Nemlig at det er viktig at vi bygger det raskest mulig. Jeg har sagt at jeg tror vi skal komme i havn med det i god tid til 2030, sier Solberg til NRK.

– Ikke et politisk løfte

På samme måte som stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) viser hun til at det har skjedd for lite med jernbanen under den rødgrønne regjeringen.

– Jeg tror det er viktig å se at når vi bare har bygget 4,3 kilometer i snitt under den rødgrønne regjeringen med jernbane, så er vi også forsinket i gjennomføringen av InterCity-triangelet, fortsetter hun.

– Jeg kan ikke love at vi kan ta igjen det vi har tapt under den rødgrønne regjeringen.

– Så dette er ikke det samme som å gå tilbake på et politisk løfte dere gav i sommer?

– I sommer gikk vi inn i forhandling med regjeringspartiene hvor vi hadde et krav i klimaforhandlingene, det var ikke noe politisk løfte, svarer Solberg.

– Ville ikke tallfeste noen dato

Solberg mener Høyre der møtte en regjering som ikke ville tallfeste noen dato i det hele tatt, fordi de mente det var fullstendig umulig.

– Samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim, mener det virker som dere tar valgseieren på forskudd. Stemmer det?

– Nei, men jeg er veldig opptatt av at jeg skal være ærlig i en valgkamp. Jeg kan ikke fortsette å holde på det vi har sagt tidligere hvis ikke det skjer noe fra den rødgrønne regjeringen, understreker Solberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Signalfeil gir togproblemer

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.