NRK Meny
Normal

- Innbyggerne vil merke dårlig økonomi

Ny Halden-rådmann oppsummerer første uka på jobb.

Gudrun Haabeth Grindaker, rådmann i Halden

OPPSUMMERER SIN FØRSTE UKE I RÅDMANNSSTILLINGEN. - Jeg er tilhenger av åpenhet, og å bygge opp gjensidig tillitt og en god dialog, sier rådmann Gudrun Haabeth Grindaker etter sin første uke på jobb i Halden.

Foto: Privat

- Jeg har nå vært på plass som rådmann i Halden en uke og ønsker å takke alle jeg har møtt for en veldig hyggelig mottakelse, sier Gudrun Haabeth Grindaker på Halden kommunes hjemmesider.

Kommunestyret i Halden vedtok den 18. oktober i fjor enstemmig å ansatte Gudrun Haabeth Grindaker (56) som ny rådmann.

Hun kommer fra stilling som direktør for helse og velferd i Kommunenes Sentralforbund, og tiltrådte stillingen i Halden den 1. februar 2013.

Les også:

- Dyktige medarbeidere

Haabeth Grindaker starter sin oppsummering av den første uken som rådmann med å fortelle at hun har hatt mange hyggelige samtaler med samarbeids-partnere og medarbeidere i kommunen.

- Jeg har fått bekreftet at det er mange ressurser, dyktige og engasjerte medarbeidere i kommunen og jeg ser store muligheter i mitt arbeid videre, sier rådmannen.

- Innbyggerne vil merke dårlig økonomi

- Kommunen er som kjent i en økonomisk vanskelig situasjon. Handlefriheten er redusert. Vi har en konstruktiv dialog med Fylkesmannen om budsjettet.

Innbyggerne kommer til å merke den vanskelige økonomiske situasjonen vi er i. Tjenestene våre skal selvsagt være forsvarlige, og vi skal gjøre alt vi kan for at møtet med kommunen er god og at servicen oppleves god, sier hun.

Halden kommune havnet i fjor inn i det såkalte ROBEK-registeret etter et underskudd i 2011 på 143 millioner kroner, og kommunen har begrenset handlefrihet de nærmeste fire årene med tilsyn av staten i hvordan pengene brukes.

Les også:

Turbulent rundt teknisk etat

Mens den nye rådmannen har gjort seg kjent i kommunen har bråket rundt kommunens byggesaksavdeling økt i løpet av uka.

Flere og flere hever stemmen for en endring av byggesaksavdelingens rutiner, og det rettes krav om endringer i ledelsen.

Tidligere konstituert rådmann Eivind Hansen er innsatt i stilling som spesialrådgiver i Halden kommune fra 1. februar i år, før han vender tilbake til sin jobb som leder av den kommunale pensjonskassen om en uke.

Han har fått i oppdrag av Haabeth Grindaker å rydde opp i teknisk etat, før han forlater sin spesialrådgiverjobb.

Hansen har allerede tatt tak i rapporteringsrutinene ved byggesaksavdelingen, og han har høstet storm for å ha sviktet de ansatte ved avdelingen, etter noen av fagforeningenes mening.

NITO og Juristforbundet mente Hansen skulle ha stått opp for de ansatte, som har blitt kritisert av ordfører Thor Edquist på hans blogg Glad i Halden.

Edquist har gitt uttrykk for at han mener de ansatte i byggesaksavdelingen feilprioriterer, og bidrar til kødannelser for byggesakene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud