NRK Meny
Normal

- I ferd med å bli en trend

Forsker mener at det å filme vold og mobbing, for deretter å legge det ut på internett, er i ferd med å bli en trend.

knyttneve
Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

Tidligere i dag pågrep politiet tre elever etter en stygg voldsepisode på Malakoff videregående skole, der voldsepisoden ble filmet og lagt ut på internett.

- Gjøres veldig enkelt

- Dette er i ferd med å bli en trend i den forstand at det nå i større grad er mulig å gjøre slikt nå enn før. Folk har opptaksapparater med seg overalt i form av mobiltelefoner og lignende, sier forsker ved SINTEF, Petter Bae Brandtzæg.

Brandtzæg mener internett også har skyld i det økende problemet.

- Man kan lett legge ut opptakene på ulike steder på nettet. Dette gjøres veldig enkelt - og lett tilgjengelig for veldig mange andre, mener han.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.