NRK Meny
Normal

- Sp går i den bonderomantiske fella

Tage Pettersen mener Våler-ordføreren må tenke på fremtiden i spørsmålet om kommunesammenslåing.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H).

Foto: Anders Winlund / NRK

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H) og Våler-ordfører Reidar Kaabbel (Sp) er helt uenige når det kommer til kommunesammenslåing.

En undersøkelse fra SMI viser at folk i Mosseregionen ønsker en storkommune velkommen. Det samme gjør Tage Pettersen.

– Allerede nå må vi begynne å tenke på hvordan vi skal løse utfordringene i fremtiden. Vi i Mosseregionen er altfor små hver for oss for de oppgavene vi får, enten det er av fylkeskommunen eller staten, sier Pettersen.

– Jeg vil ikke bli en del av Moss

Reidar Kaabbel er helt uenig. Han mener kommunene allerede samarbeider godt, og at de løser utfordringer på en god måte.

Reidar Kaabbel, ordfører i Våler

Reidar Kaabbel (Sp), ordfører i Våler.

Foto: NRK

– Jeg vil ikke bli en del av Moss sånn som det er i dag. Jeg registrerer undersøkelsen, men jeg opplever ikke at det er et folkekrav om en sammenslåing, sier Kaabbel bestemt.

Pettersen svarer med å påpeke at Våler-ordføreren og partiet han representerer går i «den bonderomantiske fella».

– Reidar og Senterpartiet går i den bonderomantiske fella. De snakker om i dag, men poenget er at de må være villige til å se inn i glasskula, ti -femten år inn i fremtiden, mener Pettersen.

– Det fungerer bra

Kaabbel påpeker at Våler også er opptatt av et tett samarbeid med kommunene de grenser til.

– Jeg opplever at vi løser mange av utfordringene med Mosseregionen, men også med de andre kommunene. Det fungerer bra, sier han.

– I egen kommune, og jeg føler at jeg kjenner befolkningen veldig godt, registrerer jeg ikke noe ønske om en sammenslåing, heller tvert imot, slår Kaabbel fast.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange timer uten strøm

    Strømkunder i store deler av Trøgstad og 180 abonnenter i Askim må vente til klokka 15 før de får strømmen tilbake, skriver Smaalenenes Avis. De mistet strømmen rett etter klokka 7 i dag morges.

  • Utforkjøring i Aremark

    En person er kjørt til Sykehuset Østfold etter en utforkjøring på fylkesvei 21 i Aremark. Ulykken skjedde omtrent én kilometer nord for Fjell bru. Det er glatt vegbane på stedet, melder politiet.