NRK Meny
Normal

- Sp går i den bonderomantiske fella

Tage Pettersen mener Våler-ordføreren må tenke på fremtiden i spørsmålet om kommunesammenslåing.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H).

Foto: Anders Winlund / NRK

Ordfører i Moss, Tage Pettersen (H) og Våler-ordfører Reidar Kaabbel (Sp) er helt uenige når det kommer til kommunesammenslåing.

En undersøkelse fra SMI viser at folk i Mosseregionen ønsker en storkommune velkommen. Det samme gjør Tage Pettersen.

– Allerede nå må vi begynne å tenke på hvordan vi skal løse utfordringene i fremtiden. Vi i Mosseregionen er altfor små hver for oss for de oppgavene vi får, enten det er av fylkeskommunen eller staten, sier Pettersen.

– Jeg vil ikke bli en del av Moss

Reidar Kaabbel er helt uenig. Han mener kommunene allerede samarbeider godt, og at de løser utfordringer på en god måte.

Reidar Kaabbel, ordfører i Våler

Reidar Kaabbel (Sp), ordfører i Våler.

Foto: NRK

– Jeg vil ikke bli en del av Moss sånn som det er i dag. Jeg registrerer undersøkelsen, men jeg opplever ikke at det er et folkekrav om en sammenslåing, sier Kaabbel bestemt.

Pettersen svarer med å påpeke at Våler-ordføreren og partiet han representerer går i «den bonderomantiske fella».

– Reidar og Senterpartiet går i den bonderomantiske fella. De snakker om i dag, men poenget er at de må være villige til å se inn i glasskula, ti -femten år inn i fremtiden, mener Pettersen.

– Det fungerer bra

Kaabbel påpeker at Våler også er opptatt av et tett samarbeid med kommunene de grenser til.

– Jeg opplever at vi løser mange av utfordringene med Mosseregionen, men også med de andre kommunene. Det fungerer bra, sier han.

– I egen kommune, og jeg føler at jeg kjenner befolkningen veldig godt, registrerer jeg ikke noe ønske om en sammenslåing, heller tvert imot, slår Kaabbel fast.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Ullerøy

    Trafikkulykke rv. 110 ved Ullerøy i Sarpsborg. En lastebil og en personbil har kollidert på riksvei 110 i Ullerøy. En bilfører som klager på smerter i skulderen tas hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter.

  • Slutt på minibussruter

    Nå blir det snart slutt på minibussrutene i Fredrikstad, det melder Fredriksstad Blad.
    Fra 25. juni vil minibussrutene erstattes av busstilbudet Flexx. Flexx er et tilbud hvor kunden kan bli hentet hjemme, men det krever forhåndsbestilling.