NRK Meny
Normal

- For dårlig brannsikkerhet

- Brannsikkerheten i omsorgsboliger er for dårlig, mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og bredskap (DSB).

Brann i lagerbygning
Foto: Morten Holm / Scanpix

Uttalelsen kommer etter at det i løpet av de siste døgnet har vært to alvorlige branner, en i Fredrikstad og en i Hole i Buskerud.

Flere henvendelser

DSB frykter flere slike branner og viser til at nær halvparten av landets kommuner antas å ha omsorgsboliger uten tilfredsstillende brannsikkerhet.

- Sentrale myndigheter har flere ganger henvendt seg til kommunene i anledning manglende brannsikkerhet i omsorgsboliger. Kommunene og boligeierne sitter med et spesielt ansvar for å sikre slike boliger mot brann, skriver DSB på sin hjemmeside.

En arbeidsgruppe, ledet av DSB, gjennomførte våren 2005 en undersøkelse som avdekket at hele 47 prosent av landets kommuner hadde omsorgsboliger uten tilfredsstillende brannsikkerhet.

Manglene er i første rekke knyttet til rømningsmuligheter i tilfelle brann.

- Vi skal gjennomføre en tilsvarende undersøkelse til høsten. Da håper vi at kommunene og boligeierne har tatt tak i problemene, slik at vi ser en positiv utvikling, sier avdelingsdirektør Terje Olav Austerheim i DSB.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.