NRK Meny
Normal

- Flaks at ingen døde i brann

En av dem som reddet ut tre mennesker fra den brennende eldreboligen, sier det kun var flaks som gjorde at liv ikke gikk tapt.

Flammer
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

To eldre kvinner og en eldre mann ble evakuert etter at det begynte å brenne i tre rekkehusleiligheter i Råde ved halv seks tiden onsdag morgen.

- Kunne endt tragisk

Ifølge Halvor Falk, som er en av dem som reddet ut menneskene fra boligen, lå de tre eldre menneskene og sov da han tilfeldigvis oppdaget brannen.

- De hadde ikke brannvarslere på rommet og brannvesenet kom jo ikke før etter 20 minutter. Nei, dette kunne endt tragisk, sier han til NRK. 

Falk vil ikke fremstå som en helt, men reagerer kraftig på hvor  udramatisk politiet har fremstilt brannen.

Operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt sier derimot at branner alltid er dramatiske for de involverte.

Full fyr

Det var klokka 0601 onsdag at politiet opplyste at brannvesenet var på stedet , og at det var full fyr i taket på leilighetene.

De evakuerte slapp fra brannen uten nevneverdige skader.

- Brannvesenet er i ferd med å slokke brannen nå. En mann på 70 og to kvinner på 81 og 87 slapp uskadd fra brannen, sa operasjonsleder Rune Arneberg klokka 0638 onsdag morgen.

Politiet vet foreløpig ingenting om årsaken til brannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høynet beredskap før NATO-øvelse

    Politiet øker nå beredskapen foran høstens store NATO-øvelse, melder NTB. Borg havn i Fredrikstad skal være hovedhavn for militært materiell under øvelsen. Det betyr at det vil bli betydelig aktivitet i Østfold.

  • Ni forelegg for fart

    Ni bilister må punge ut etter å ha kjørt for fort i Stasjonsveien – fylkesvei 118 – i Skjeberg i dag. Det er 50 km/t på denne strekningen. Den som kjørte fortest holdt 74 km/t, melder politiet.