NRK Meny
Normal

- Finn deg en ny klubb, Gundersen!

Landslagstrener i ishockey, Roy Johansen, mener at Stjernen-målvakt Mathias Gundersen bør finne seg en ny klubb.

Mathias Gundersen
Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG / SCANPIX

Bakgrunnen er Fredrikstad-klubbens nyervervelse - Michal Marik. Tsjekkeren er tidligere blant annet vært innom det tsjekkiske landslaget og blir trolig et soleklart førstevalg mellom stengene i Stjernehallen.

- Kan ikke bli værende lenge

I ytterste konsekvens kan Mathias miste landslagsplassen. Vi har satset mye for å få han god til VM, men det er klart det blir problemfylt når han ikke får stå kamper for Stjernen, sier landslagstreneren.

Johansen mener unggutten ikke kan bli værende lenge i Fredrikstad dersom spilletiden uteblir.

- Hvis han har ambisjoner om VM-spill, så kan han ikke bli værende så veldig lenge, nei. Og dersom han vil utvikle seg videre, bør han nok finne seg en ny klubb - hvis han da ikke tar tilbake plassen i Stjernen innen nyttår da, sier han.

- Må stå kamper

- Hvilket råd har du nå til Mathias Gundersen?

- Han må stå på, trene hardt og fortsette med det arbeidet han har gjort hele tiden. Han bare akseptere at det går litt opp og ned i idrettens verden - og eventuelt finne seg en ny arbeidsgiver som vil bruke han som førstemålvakt. For han må stå kamper nå fram mot VM i april, sier landslagstrener Roy Johansen.

Etterlengtet Stjernen-seier

Mathias Gundersen sto hele kampen i boksen da Stjernen tok en etterlengtet seier torsdag. Fredrikstad-laget slo Furuset 7-2 i Stjernehallen foran 986 tilskuere. Tommy Johansen voktet buret for Stjernen.

Målscorere for de røde var Branislav Kvetan, David Hnat (3), Ole Morten Magnussen, Juha Viinikainen og Ondrej Steiner.

Comet gikk på et 3-5-tap hjemme for Stavanger. Målscorere for Haldenslaget var Daniel Olsson og Ola Hoel Johannessen (2). 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bra jobbutsikter for konkursrammede

    Markedssjef i Nav Østfold, Hege Aatangen tror det er gode muligheter for å finne ny jobb for dem som mistet jobben etter konkursen i Pro landskap as. Om lag 100 fast ansatte og innleide arbeider ble rammet av konkursen i Sarpsborgbedriften. Aatangen sier det er behov for bygg og anleggsfolk i Østfold, men sier mulighetene øker om man også søker seg mot Akershus, Oslo og Vestfold.

  • Boring i Sarpsborg sentrum

    Sarpsborg kommune har satt i gang grunnboring på to parkeringsplasser i sentrum.
    På den ene tomten er det planer om å bygge et parkeringshus, mens på parkeringsplassen ved biblioteket er de planer om et bygg på mellom 2- 5000 kvadratmeter for bibliotek og andre publikumsrettede kommunale funksjoner.