NRK Meny
Normal

- Endelig serieåpning

Sarpsborg 08 er tilbake i Eliteserien og spiller mot Lillestrøm søndag.

Sarpsborg-spillerne omfavner Øyvind Hoås

HAR BEHOLDT TOPPSCORERNE. Både Martin Wiig og Øyvind Hoås er med i Sarpsborg08-troppen 2013. I tillegg har laget fått inn flere ny-signeringer mange er spente på.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Sarpsborg 08 rykket opp i Eliteserien etter en god fjorårssesong, og laget er i følge spillerne som har vært med en stund, langt bedre trent i år enn tidligere.

- Det skal bli godt å komme i gang.

Vi har ventet helt siden november på det her. Vi har forberedt oss godt, sier assistenttrener Joakim Klæboe til 08TV.

Les også:

Brian Deane

SANNHETENS ØYEBLIKK. Brian Deane står foran sin eliteseriepremiere søndag i borteoppgjøret mot Lillestrøm.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Med en brite i føringen

Sarpsborg 08 ledes i dag av Brian Deane.

Engelskmannen har en fortid blant annet som spiller fra Sheffield United, Leeds, Benfica, Leicester, Middlesbrough, West Ham og Sunderland.

Han har med andre ord "kjent på kroppen" hva det vil si å være profesjonell fotballspiller på et høyt nivå, noe Sarpsborg-laget drar nytte av.

Deane overtok styringen i 2013, og har sammen med Ian Burchnall (toppspillerutvikler), Joakim Klæboe (assistenttrener) og Tommy Haglund (keepertrener) en spennende framtid foran seg.

Les også:

Søndag starter eliteserien i fotball igjen der Sarpsborg 08 gjør comeback. Med ny trener, nye spillere og en hardere oppkjøring mener mange at laget er bedre rustet enn for to år siden.

Sarpsborg 08 klare for sesongstart

- Må være tålmodige på Åråsen

Lillestrøm gjorde det middels bra under fjorårssesongen i eliteserien, og endte som nr. 9 av 16 lag.

LFK trenger å vise sitt hjemmepublikum at de har noe mer å fare med i år, og det vil Sarpsborg 08 ha i bakhodet under søndagens oppgjør borte på Åråsen.

- Vi må være tålmodig der oppe. Samtidig må vi ha balanse mellom det og aggressivitet, sier Klæboe.

Han sier Sarpsborg08 skal ta Kanarifuglene når mulighetene er der.

- Men vi skal samtidig vite at når vi går inn i Tippeligaen på bortebane, er det viktig å få med seg et resultat. Resultatet kan være ett poeng, helst tre poeng.

- Der oppe har de presset på seg. Det er vi som skal prøve å kontrollere dem i forhold til deres angrepslyst, så skal vi ta dem på våre nyutviklede våpnene våre. Jeg tror det blir bra, sier Joakim Klæboe til 08TV.

Engelske Brian Deane debuterte som Sarpsborg-trener i dag. TV-reportasje.

Deane på Sarpsborg-trening

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.