NRK Meny
Normal

- Dropp vaierrekkverket

Det bør ikke settes opp vaierrekkverk på den nye delen av E6 som nå bygges forbi Sarpsborg, det mener Irene Johansen (Ap).

Statens vegvesen har allerede bestilt tre mil med stålvaierrekkverk.

Men Johansen mener vaierne må avbestilles.

- Ideelt sett vil jeg ha bort vaierne så lenge de skaper usikkerhet i forhold til motorsykkelfolk, sier Johansen.

- Jeg er veldig glad for avgjørelsen at det ikke slak komme flere strekninger.

Jobbet lenge med saken

- Vi på Stortinget har jobbet for denne avgjørelsen i lang tid, og jeg er veldig glad for det samferdselsministeren nå har gjort, sier hun.

Men hun er usikker på om avgjørelsen fra departementet får noen praktiske følger. Men hun er også usikker på hvilke vurderinger som gjelder for utbyggingen av den siste biten av E6.

- Jeg håper vedtaket også gjelder siste del av E6, men jeg mistenker at ministerens bare mener det gjelder nye strekninger som er under planlegging.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikstad-forfatter nominert

    Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.

    Roskva Koritzinsky
    Foto: Aschehoug forlag
  • Kjørte i narkorus for sjette gang

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder for en rekke brudd på veitrafikkloven. Denne gangen er mannen blant annet dømt for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.