NRK Meny
Normal

Norges farligste strekning

Strekningen Svingenskogen - Sandesundbrua på E6 er kåret til en av Norges farligste veistrekninger av UP.

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Svingenskogen - Sandesundbruaer en av 15 strekninger UP mener er de mest ulykkesutsatte strekningene i Norge, skriver Aftenposten.

UP ønsker å bruke ressursene på veistrekninger som er mest ulykkesutsatt, og de prioriterte veistrekningene er strekninger med flest antall drepte. 

 

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Farligere med anleggstrafikk

- Det er jo først og fremst farlig her fordi hele denne strekningen er jo preget av anleggsvirksomhet, og området har mye skilter og omreguleringer. Vi har sett at det har vært en hel del ulykker forbundet med utbyggingen av E6, sier distriksleder for UP i Follo og Østfold, Ole Høiby til NRK. 

Opprinnelig var planen å bygge ut hele resten av E6 gjennom Østfold i ett, men utbyggingen er stykket opp i etapper.

Arbeidet er i gang med de fem-seks kilometerne fra Svingenskogen i Halden til Ingedal ved Høk. Planen er å ferdigstille strekningen i desember 2008.

Strekningen mellom Solberg og Årum er også godt i rute.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha mer allsang på grensen

    Halden kommune bør bidra med penger for å videreføre TV2-programmet "Allsang på grensen" fra Fredriksten festning, mener rådmannen i Halden. Dette kan koste kommunen tre millioner kroner i året de kommende tre år, skriver Halden Arbeiderblad.

    Totalbilde Allsang
    Foto: Arkiv / NRK
  • Lastebil forårsaket kjedekollisjon

    En lastebil var årsak til kjedekollisjonen ved Susebakke i Mysen. Lastebilen kjørte inn i en bil som igjen traff bilen foran. Føreren av lastebilen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, melder politet. En av personbilførerne er kjørt til legevakt med nakkesmerter.