NRK Meny
Normal

Norges farligste strekning

Strekningen Svingenskogen - Sandesundbrua på E6 er kåret til en av Norges farligste veistrekninger av UP.

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Svingenskogen - Sandesundbruaer en av 15 strekninger UP mener er de mest ulykkesutsatte strekningene i Norge, skriver Aftenposten.

UP ønsker å bruke ressursene på veistrekninger som er mest ulykkesutsatt, og de prioriterte veistrekningene er strekninger med flest antall drepte. 

 

Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Farligere med anleggstrafikk

- Det er jo først og fremst farlig her fordi hele denne strekningen er jo preget av anleggsvirksomhet, og området har mye skilter og omreguleringer. Vi har sett at det har vært en hel del ulykker forbundet med utbyggingen av E6, sier distriksleder for UP i Follo og Østfold, Ole Høiby til NRK. 

Opprinnelig var planen å bygge ut hele resten av E6 gjennom Østfold i ett, men utbyggingen er stykket opp i etapper.

Arbeidet er i gang med de fem-seks kilometerne fra Svingenskogen i Halden til Ingedal ved Høk. Planen er å ferdigstille strekningen i desember 2008.

Strekningen mellom Solberg og Årum er også godt i rute.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.

  • Ingen skadd i uhell

    Politiet opplyser at det er to biler som var involert i trafikkuhellet ved Trøsken bru. Ingen personer skal være skadet.