Hopp til innhold

– Dette er vassere enn å være ordfører

Andrekandidat for Østfold Høyre Bengt Morten Wenstøb er klar for fire år på Stortinget.

Andrekandidat for Østfold Høyre Bengt Morten Wenstøb er klar for fire år på Stortinget.

Bengt Morten Wenstøb feiret med blomster etter at plassen på Stortinget var sikret.

På Fredrikstad Høyre sitt nominasjonsmøte i 2010 var Wenstøb en av ordførerkandidatene, men det var Peter Kuran som ble valgt som Høyres kandidat.

I kveld fikk Wenstøb sin revansje da han sikret seg en plass på Stortinget.

– Når jeg først sitter som stortingsrepresentant så kan man kanskje si i ettertid at det er mer gøyalt. Dette er nok hakket vassere, sa han til NRK kort tid etter at stortingsplassen var et faktum.

Men han er klar på at det er en stor jobb som venter ham når feiringen har lagt seg.

– Dette er også mer utfordrende. Jeg vil tro at det er et mye tøffere trykk fra mediene når man er stortingsrepresentant enn når man sitter i en kommune.

Fokus på både unge og gamle

Hva slags stortingsmann kommer du til å bli?

– Hehe, nå har jeg ikke vært stortingsmann så lenge, så det er klart at jeg må tenke litt over det.

Du har vel tenkt litt over det fra før?

– Det jeg har vært tydelig på er at jeg ønsker å jobbe for barn og unge. Også ønsker jeg å jobbe for eldre og deres livskvalitet.

– En av utfordringene man har i forhold til de eldre er at det er mange eldre som har høy alder og god helse. Man tenker ofte på at eldre handler om sykdom, men det er også veldig mange friske eldre som faktisk klarer seg godt. Det er viktig at de får et godt liv og god livskvalitet.

– Når det gjelder barn og unge, så har jeg jobbet med det i hele mitt yrkesaktive liv, og jeg ser at det er mange barn og unge i Norge som har en tøff hverdag. De er redde og har utfordringer. Man kan snakke om overgrepssaker, og det er dette med mobbing i skolen. Man trenger en tydelig stemme på Stortinget, som har barn og unge i fokus.