Vil ha øl på fotballkamper i Oslo

Unge Høyre i Oslo vil tillate alkoholservering på fotballkamper i hovedstaden, uavhengig av divisjon. Norges idrettsforbund slakter forslaget.

Vålerenga-fansen, Klanen

ØL PÅ TRIBUNEN: Unge Høyre i Oslo mener alkoholservering vil øke fotballklubbers inntekter og gi publikum en bedre opplevelse.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– For oss er det viktigst at fotball skal være en familiearena, og jeg mener det kan være forenelig selv om man tillater alkoholservering på kampene, sier Nicolai Øye Langfeldt.

Nicolai Øyen Langfeldt

Nicolai Øyen Langfeldt, 2. nestleder i unge Høyre i Oslo.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Han er 2. nestleder i Oslo Unge Høyre og ønsker nå sammen med sine partikollegaer å tillate øl- og vinservering på fotballkamper i hovedstaden, uavhengig av divisjon.

– Det er viktig å sikre klubbene gode budsjettrammer. Vålerenga har hatt økonomiske problemer de siste årene og da mener jeg alkoholsalg vil være med på å øke inntektene og gi publikum en bedre opplevelse, sier Langfeldt.

Feil vei å gå

Per Tøien

Per Tøien, kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund.

Foto: NRK

Forslaget skal snart fremmes for bystyret i Oslo. Tidligere har Stavanger kommune gitt tillatelse til alkoholservering på bestemte områder på fotballkampene til Viking og ishockeykampene til Oilers. Norges idrettsforbund slakter forslaget.

– Det er et feil signal å sende ut til familier som ønsker å ta med seg barn på kampene. Vi ser heller ikke at det skal være et behov for å løfte opplevelseskvaliteten gjennom å selge alkohol på tribunene, sier kommunikasjonssjef Per Tøien.

Vålerenga åpner for ølsalg

Til tross for streng holdning til skjenking på idrettsarrangement serveres det likevel alkohol i VIP områdene på de fleste stadionene i landet. Vålerenga planlegger å flytte til ny stadion på Valle. Der mener de det bør kunne serveres alkohol.

Stig-Ove Sandnes

Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball elite.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Med de stadionene vi har nå klarer vi lett å lage en avskjerming på ulike seksjoner. På den måten kan vi gi gode familietribuner og samtidig tilrettelegge for seksjoner der det serveres alkohol, sier Stig Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball elite.

Det er nettopp slike seksjoner som Sandnes nevner at Unge Høyre ser for seg på fotballkampene. Der vil det være svært viktig å ha et system som gjør at man ikke skjenker gjester som har drukket for mye.

– Det vil alltid være enkeltindivider som vil misbruke dette tilbudet. Men vi må ikke glemme alle de tusener som ønsker å ta seg en pils i sola mens de ser på kampen, sier Langfeldt fra Unge Høyre.