Varaordfører truer med å spre rykter

Varaordføreren i Drammen har meldt seg ut av lokallaget til Venstre og truer med å spre rykter om lederen for Drammen Venstre, dersom ikke også han trekker seg fra politikken.

Yousuf Gilani er en av initiativtakerne til demonstrasjonen.

Varaordfører Yousuf Gilani har meldt seg ut av lokallaget til Venstre og truer med å brette ut lite fordelaktige rykter om lokallagslederen, dersom han ikke trekker seg fra sine verv.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani, har i lang tid vært omstridt i byen. Politikeren sendte i går e-post til lokallaget og den sentrale ledelsen i Venstre om at han trekker seg fra den lokale partigruppen. Han var inntil nylig i permisjon fra vervet.

Truer med å spre rykter om lokallagslederen

I e-posten Yousuf Gilani sendte til Drammen Venstre og generalsekretær Trond Enger i går, sier han at han trekker seg fra lokallaget. Samtidig kommer han med trusler om å publisere historier og rykter han mener han kan bevise er sanne, om leder for Drammen Venstre, Reidar Foehling.

«Reidar: jeg vil informere media om dine verv i andre foreninger samt «rykter» jeg har om deg som er etterprøvbare. »
Og:
«Du kan velge om du vil trekke deg som leder av Drammen Venstre og unngå enda mer bråk rundt partiet. »

(Se hele eposten nederst i reportasjen.)

– Jeg ble ordentlig skremt

Leder i Drammen Venstre, Reidar Foehling, sier han ble helt målløs da han fikk e-posten fra varaordfører Gilani.

Reidar Foehling

Leder i Drammen Venstre, Reidar Foehling, reagerer med vantro på truslene fra varaordfører Yousuf Gilani.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Først ble jeg helt målløs og skremt. Så ble jeg sint og lei meg. Når det blir fremsatt trusler og trakassering på den måten der, for å forsøke å skremme meg ut av ledervervet i Drammen Venstre, så trodde jeg aldri det skulle gå så langt. Det er helt utrolig, sukker lokallagslederen.

Foehling avviser at han har noe å skjule og at det ligger noe reelt bak Gilanis antydninger om at lokallagslederen ikke har rent mel i posen.

Gilani ble pågrepet av politiet i august i år, siktet for å ha opprettet en falsk epostadresse og sendt e-post i en annens navn. Politiet har ennå ikke gjort kjent om saken blir henlagt, eller sendt videre for tiltale i rettssystemet. Gilani sier seg helt uskyldig etter siktelsen, og gikk tilbake til varaordførervervet nå i oktober.

Lokallaget har tidligere bedt Gilani rydde opp i private forhold før han eventuelt kom tilbake som varaordfører, et ønske som Foehling har frontet overfor Gilani.

– Jeg har sovet på det, og vet ikke om jeg skal tenke at dette kommer fra en hardt presset mann i affekt, eller hva jeg skal gjøre.

– Vurderer du å anmelde dette som trusler?

– Jeg må spørre noen som har greie på dette om råd, jeg må snakke med Venstre sentralt om situasjonen. Dette er ganske grove ting, sier en preget Foehling.

– Gilani er ikke medlem lenger

Yousuf Gilani

Yousuf Gilani vil ikke utdype sine trusler i e-posten han sendte til både Drammen Venstre og den sentrale ledelsen i partiet.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Den sentrale ledelsen i Venstre vil ikke kommentere Gilanis utmelding og trusler til NRK i dag.

Fylkesleder i Buskerud Venstre, Erik Hørlück Berg, sier det hele bare er trist:

– Vi har full tillit til Foehling og det sittende styret i Drammen Venstre og synes denne saken bare er veldig trist. Gilani sier han har meldt seg ut av lokallaget og er dermed ikke medlem av Venstre lenger, sier Berg.

Yousuf Gilani vil ikke kommentere bakgrunnen eller utdype innholdet i sin e-post overfor NRK.

E-post fra varaordføreren i Drammen
Foto: Faksimile