Hopp til innhold

Travel politinatt: Utforkjøring og 17 i arresten

Det ble en uvanlig travel julinatt for politiet i Søndre Buskerud. En bil kjørte utfor i Øvre Eiker, sjåføren er mistenkt for promillekjøring og innlagt på sykehus. 17 personer satt i arrest i morges.

Utforkjøring Nedbergkollveien

En bil kjørte utfor i Nedbergkollveien i Øvre Eiker. Sjåføren er fortsatt innlagt på sykehus, og er mistenkt for promillekjøring.

Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto

Klokken 01.45 i natt fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt utfor i Nedbergkollveien. Veien er delt mellom Øvre og Nedre Eiker, og hendelsen skjedde i den øvre delen.

– Sjåføren ble fraktet til sykehus, og han ble innlagt over natten, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt Olav Myrvold.

Mannen, som er i 40-årsalderen og fra Øvre Eiker, skal imidlertid ikke ha betydelige skader. Han er dessuten mistenkt for promillekjøring. Bilen, en Toyota Corolla, fikk store materielle skader.

– Vi vil avhøre sjåføren når vi har fått resultatet av blodprøven, sier operasjonsleder Myrvold.

17 i arresten

Utforkjøringen var imidlertid bare en av mange hendelser natt til søndag. Politiet forteller til NRK at det har vært en begivenhetsrik natt for politiet.

– Det satt 15 personer i vår arrest i dag morges. I tillegg var det to personer som satt fengslet på såkalte låneplasser, så det var 17 arrestanter totalt, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt Olav Myrvold.

Han bekrefter at natten slik sett var mer travel enn vanlig på denne tiden.

– Ja, det var nok absolutt mer å gjøre enn hva som er vanlig. De siste helgene har det vært stille, så dette er nok i overkant av hva vi normalt opplever en natt til søndag i juli. Og det har nok vært mye å gjøre rundt om i fylket.

Pågrepet for promillekjøring

Blant hendelsene var flere pågripelser for promillekjøring.

En utenlandsk mann i 20-årene ble pågrepet for promillekjøring på Sætre i Hurum i natt. Det samme skjedde med en utenlandsk statsborger på Åssiden, Drammen, i natt.

Og det var mange hendelser fra nettopp Drammens-området som politiet rykket ut til.

Væpnet politiaksjon

En mann i 30-årene ble innbrakt fra Åssiden i Drammen, etter at han hadde knust bakruten på en bil.

Pågrepet ble også en mann i 20-årene, i Drammen sentrum i natt, etter å ha slått til en kvinne slik at hun fikk ødelagt et par tenner.

Det har også vært flere biltyverier i natt. En av bilene ble imidlertid funnet igjen i formiddag, i Sande i Vestfold.