TV-pastor: – Det kan fremstå som salg av velsignelser

Redaktøren i Visjon Norge understreker at man må høre alt i sammenheng. – Da er det ikke snakk om at man kan betale for mirakler eller velsignelser, forklarer Jan Hanvold.

Jan Hanvold.

Jan Hanvold sier de ikke svindler noen, og at de henvender seg til sine støttespillere, ikke kritikere.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

I TV-klippet som NRK viste mandag møter vi den nigerianske pastoren Bayo Oniwinde.

– Det kan være 40.000, 60.000, 80.000 kroner. Herrens velsignelse vil komme over hele din familie, sier Oniwinde.

Redaktør i Visjon Norge, Jan Hanvold, sier han forstår det kan virke som om de selger velsignelser.

– Jeg prøver ikke å bortforklare det som den nigerianske pastoren Bayo sa. Han kommer fra Nigeria, de har en litt annen vinkling på teologien der. Så sett isolert, ut ifra det han sier, så er jeg enig i at det kan virke slik, sier Hanvold før han legger til:

– Men hvis du hører i sammenheng alt det han sier. Så er det ikke snakk om at du kan betale for et mirakel eller betale for helbredelse og så videre. Det er fullstendig galt og vi forkynner ikke det.

  • Hør hele intervjuet med Jan Hanvold:

Må tåle kritikk

Han innrømmer at uka har blitt litt ekstra hektisk.

– Men det er vi vant til. Så må vi ta den kritikken som kommer. Er man redd for kritikk så må man gå og gjemme seg. Det har ikke vi tenkt til å gjøre, forteller Hanvold.

Jan Hanvold, direktør Visjon Norge

Hanvold sier man ikke blir en bedre kristen av å betale penger til Visjon Norge.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Debatten i sosiale medier har han ikke fulgt med på.

– Skulle jeg lese og være opptatt av alt folk tror, tenker og mener om meg og oss, da hadde jeg ikke fått gjort noe annet, sier Hanvold og legger til:

– Dette er medias vinkling på det. Når det ser ut som om vi tar betaling for velsignelser så blir det jo galt. Det vi snakker om det er det Guds ord sier.

Kan misforstås

På spørsmål om man er en bedre kristen hvis man betaler 10 000 kroner til Visjon Norge, enn hvis man ikke gjør det, svarer Hanvold nei. Han sier også at hvis man misforstår klippet med Bayo Oniwinde, så kan det fremstå som om TV-kanalen selger velsignelser.

Han vil derimot ikke endre fremgangsmåte.

– Jeg svarer ærlig ut ifra det ståstedet vi har. Vi svindler overhodet ingen. Vi har 10 000 støttepartnere som støtter Visjon Norge. Folk støtter oss fordi de ønsker at vi skal være på lufta. Det er dem vi henvender oss til. Ikke våre kritikere, avslutter Hanvold.