Stjal bil med 14-åring inni – to menn siktet for frihetsberøvelse

To menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse etter å ha blitt stanset med en 14 år gammel gutt i bilen. Gutten er i god behold.

politi

Dette er bilen som ble stjålet med en 14 år gammel gutt i baksetet tirsdag formiddag.

Foto: Alexander Jansen / DRM24

Etter det NRK erfarer skal én av mennene ha vært internt etterlyst av politiet, mistenkt for en annen bilkapring i området

Politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl bekrefter dette overfor NRK, men ønsker ikke gå gi noen ytterligere opplysninger

Politiet fikk melding om en stjålet bil like før klokken 12 tirsdag formiddag.

– En foresatt meldte fra om at sønnen og bilen hadde blitt borte mens den sto parkert utenfor et forretningslokale i Drammen, sier Svorstøl.

Bilen skal ha stått parkert utenfor AniCura Dyreklinikk i Drammen, ifølge Svorstøl. Guttens far oppdaget at bilen var borte da han kom ut igjen. Politiet etterlyste deretter bilen.

– Bilen ble stanset rundt klokken 16.45 ved Tranby utenfor Drammen, etter meldinger om at den først hadde blitt observert i Bærum, sier Svorstøl.

Hun opplyser om at politiet ser denne saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser, men vil ikke si noe ytterligere om det nå.

– Etterforskningen pågår fremdeles for fullt, og politiet ser ikke bort ifra at siktelsen mot mennene kan bli utvidet.

AniCura

Bilen, med den 14 år gamle gutten i baksetet, ble stjålet utenfor AniCura Dyreklinikk Drammen.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Bilen ble observert i Bærum

Operasjonsleder Magne Olsvoll ved Oslo politidistrikt forteller at bilen ble observert på en bensinstasjon på Stabekk i Bærum klokken 16.25. Politiet rykket ut dit, men fant ikke bilen. Der skal de to, ifølge politiet, ha stukket av fra en bensinregning.

Ti minutter senere fikk politiet en telefon fra en bilist på E18 i retning Drammen ved Asker.

– Denne bilisten hadde reagert på en bil som kjørte forbi alle andre biler i krabbefeltet på høyresiden. Han hadde notert seg bilens nummer, og det stemte med nummeret på den stjålne bilen, sier Olsvoll.

Det ble sendt en politipatrulje til E18, og litt senere klarte en patrulje fra Sør-Øst politidistrikt å stanse bilen på Tranby.

Gjenforent med foreldrene

I bilen satt de to mennene i 30-årene i forsetet, og den 14 år gamle gutten satt i baksetet.

– Det ble tatt blodprøver på legevakten fordi det er mistanke om kjøring i rus. Gutten ble kjørt til Drammen politistasjon, hvor han ble gjenforent med sine foreldre, sier Svorstøl.

Gutten skal ikke være fysisk skadet, og det er ikke mistanke om at gutten har vært utsatt for noe fysisk, ifølge Svorstøl. De to pågrepne er fra østlandsområdet. De skal begge være kjent av politiet fra tidligere, der den ene også er domfelt.

– Vi har ikke avhørt de pågrepne ennå. Dette skal etter planen skje i morgen, sier Svorstøl.

Laster kart, vennligst vent...

Bilen ble stjålet i Drammen før den senere ble observert i Bærum.

– Trolig et tilfeldig offer

Politiet vet foreløpig ikke noe om hvorvidt handlingen var planlagt eller ikke. Svorstøl forteller at det ikke er noe som tyder på at gutten var en bekjent av de to mennene.

Politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl

Politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl sier gutten på 14 år trolig var et tilfeldig offer.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Han virker som et tilfeldig offer. Om dette er bevisst frihetsberøvelse eller et biltyveri som har gått galt, vet vi ikke ennå, sier Svorstøl.

Hun påpeker likevel at mennene var borte med gutten i fem timer.

Lørdag kveld tvitret politiet i Sør-Øst politidistrikt at en person ble truet til å gi fra seg bilen sin på Gulskogen i Buskerud.

Etter det NRK erfarer, ser politiet dagens bilkapring i sammenheng med hendelsen lørdag kveld.